És de nit. Estirada sota el cel estrellat, contemplant el mar infinit, espero la cinquena onada. És estrany però no tinc por. Sé que no estem sols. És impossible, és impossible que només hi hagi un port en aquest mar infinit. És impossible que nosaltres siguem l’última estrella en aquest cel estrellat. És completament impossible que només hi hagi un vaixell en aquest mar infinit.

A vegades penso que ja estan entre nosaltres, fins i tot més a prop del que ens pensem… No tenen forma coneguda, o potser sí… el veí, el nostre millor amic, o potser els nostres pares, o potser dins nosaltres mateixos, perquè potser ja ens han robat l’ànima …

Buf! Estic llegint massa ciència-ficció alienígena.

La cinquena onada és un llibre de ciència-ficció escrit per Rick Yancey. És el primer llibre d’una trilogia formada per : La cinquena onada, El mar infinit i L’última estrella.

Rick Yancey va començar el seu camí com a escriptor amb la novel·la “Les extraordinàries aventures de A. Kropp”. I va seguir amb aquesta enigmàtica trilogia. Tenim entre les mans una novel·la d’extraterrestres, o com l’autor els anomena “Els Altres.”

“Després de la primera onada la Terra es queda a les fosques, després de la segona onada només fugen els afortunats, després de la tercera onada només sobreviuen els desafortunats, després de la quarta onada ja no es pot confiar en ningú i després de la cinquena onada…”

Cassie és la protagonista d’aquesta novel·la. Ella és la nostra heroïna. Ella fuig dels “altres”. Busca al seu germà. És una supervivent i només té dos regles; moure’s sola i no confiar en ningú fins que es troba amb l’Evan. Llavors la Cassie haurà de prendre una decisió: confiar o perdre la esperança, desafiar o rendir-se, viure o morir, abandonar o aixecar-se i lluitar.

I ara unes anècdotes:

*S’ha fet una pel·lícula d’aquest llibre, es va estrenar el gener 2016. La protagonista es interpretada per Chlöe Grace Moretz, molts la coneixereu perquè va protagonitzar la pel·lícula “Si decido quedarme”.

*La cançó final de la pel·lícula esta feta per les cantants Sia i Adele, i es titula “Alive”

*Crítics literaris han establert una connexió entre “Crepuscle “ i “La cinquena onada”. És a dir el que “Crepuscle” va fer amb els vampirs, “La cinquena onada “ho fa amb els alienígenes”

*A l’any 2013 Rick Yancey va començar la trilogia de “La cinquena onada” i un cop acabada va començar a fer novel·les de misteri, terror i també d’ humor.

I ara unes quantes frases d’aquelles que prenc dels llibres…

“Els humans pensen. Planifiquen. Somien i després fan realitat els seus somnis.”

“Hi ha coses que és impossible deixar enrere; no pertanyen al passat, et pertanyen a tu.”

“Les mentires són complicades, la veritat és simple.”

“Algunes coses no fa falta prometre-les. Simplement, les fas.”

“La crueltat no és una personalitat. La crueltat és un hàbit.”

“Qualsevol de nosaltres, per petit, dèbil i insignificant que sigui, importa.”

És un llibre de supervivència, mentre llegeixes estàs en tensió. La Cassie està sola, espantada, enmig del bosc, sent sorolls…
I tu?
Sol, perdut enmig del bosc, sentint sorolls, podries sobreviure a la cinquena onada?

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
LA CINQUENA ONADA de Rick Yancey
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *