CONCURS DE FOTOGRAFIA FILOSÒFICA

Fes-me pensar! és un concurs de fotografia filosòfica impulsat pels tres instituts de Blanes, S’Agulla, Serrallarga i Sa Palomera. Inspirats en l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya, proposa a l’alumnat un repte filosòfic de caire fotogràfic. L’objectiu del projecte és fomentar el desenvolupament del pensament autònom, crític i creatiu a partir d’una qüestió filosòfica amb un enfocament contemporani.

La proposta va dirigida a alumnes de 4t d’ESO i batxillerat i consisteix a presentar una fotografia que ha d’incloure una pregunta de caràcter filosòfic que estigui relacionada i interactuï amb la imatge. El repte és de temàtica oberta i vinculada al currículum de cada etapa educativa. No obstant això, hi ha un únic condicionant pels treballs: la fotografia ha de connectar inequívocament amb Blanes, ja sigui a través de la imatge, de la pregunta o d’ambdues.

Un jurat determinarà les deu fotografies seleccionades finalistes per a l’exposició pública a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Finalment, el concurs clourà amb un esdeveniment on els autors i les autores de les diferents composicions faran una defensa oral del seu treball. Posteriorment, s’escollirà la fotografia filosòfica guanyadora.

Els deu finalistes de la segona edició
Els deu finalistes de la segona edició
  • Podeu fer un cop d’ull a la foto guanyadora de la segona edició i a la resta de fotografies finalistes aquí.