La Biblioteca Jove va néixer el 24 de gener de 2014, tot i que ja feia dies que es gestava a la biblioteca la inquietud per donar resposta a aquestes persones massa grans per anar a la sala infantil i massa infantils per anar a la sala d’adults.

 

 

 

 

 

 

 

Va sorgir com una prova pilot en què posàvem a disposició dels joves d’edats compreses entre els 12 i els 18 anys tres sales de lectura o treball, amb la premissa que totes les activitats que s’hi duguessin a terme estiguessin relacionades amb l’estudi, la formació, l’art o l’esperit crític.

Vam crear una col·lecció juvenil que no existia i vam rescatar dels prestatges del magatzem alguns clàssics que pensàvem que havien d’estar a l’abast de les mans dels nostres joves. I ens van visitar autors com Vicenç Pagès (que es va reconciliar amb el món a la nostra Biblioteca Jove), Salvador Macip, que ens va fer passar estones increïbles de ciència i imaginació, o Josep Pedrals, que ens va fer viure el Joc del Penjat tot fent poesia.

 

 

 

 

 

 

 

I així van anar sorgint iniciatives que, tot i que han passat a la nostra història, avui recordem gratament: l’Àgora Jove (espai de filosofia), els tallers STEAM, els tallers d’Art-teràpia, el RESET (tècniques sonores per a la millora del rendiment en l’estudi), els Bibliomakers, els Booktubers, Tallers de vídeos amb el mòbil…

D’altres van venir per quedar-se. Un exemple són el Club de Lectura Juvenil o el concurs Bolleré de narrativa breu per a joves, que estan més vius que mai. I darrerament s’han incorporat el Fes-me pensar (fotografia filosòfica), els Àlbums rapejats (tallers de rap i literatura) i el Taller d’escriptura jove, que tots gaudeixen de molt bona salut.

De la mà d’un simpàtic autobús que ens convidava a pujar-hi va néixer el Blog Jove. Avui l’autobús ja és història també però el blog està ben ple de notícies i sempre tindreu la sala jove a la vostra disposició, ja sabeu: sense bibliotecaris, però amb la MobyDick.

 

Fotos dels actes de celebració del desè aniversari: 

PREMIS BOLLERÉ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÀLBUMS RAPEJATS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FES-ME PENSAR