Bolleré, Concurs de relats breus per a joves

L’any 2006, es va iniciar el concurs de relats breus Bolleré. Aquest ha estat molt ben rebut entre la població jove amb vocació literària,  ja que és una oportunitat per poder donar a conèixer els seus escrits. El certamen deu el seu nom a la marca del paper de fumar que utilitzava la Generació del 27, que es va caracteritzar per la joventut dels seus membres.

En els seus inicis, l’Ajuntament de Blanes va començar a convocar aquest concurs a través del departament de joventut. La vuitena edició del certamen s’organitza conjuntament des del departament de joventut i la Biblioteca Comarcal, siguent aquesta darrera la que s’encarregarà de les següents edicions.

La finalitat del concurs és promoure la creació literària entre els joves de 15 a 25 anys. A les darreres edicions s’ha afegit la franja de joves de 12 a 14 anys. Per això, actualment, el certamen recull dues categories: la categoria A per a joves de 17 a 25 anys, i la categoria B per a joves de 12 a 16 anys.

 

Desè concurs:

El Bolleré s’ha convocat durant 9 edicions amb una bona acceptació per part del públic jove. Tot seguit trobareu les Bases de la desena edició. Us agrairem que ens ajudeu a fer-ne difusió entre els joves del vostre entorn.

En primer lloc el relat guanyador serà escollit per un jurat, i el seu veredicte serà inapel·lable.  El Jurat de la desena edició estarà format per:

  • Mario Ros: L’alcalde de Blanes i regidor de Cultura, Arxiu i Biblioteca,
  • Joan Adell: Escriptor blanenc premiat diverses vegades,
  • Gemma Ciuró: Directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes
  • un especialista en llengua i/o literatura,
  • un tècnic/a de l’ajuntament.

El veredicte o lliurament de premis es farà púbic el 24 de gener de 2019, coincidint amb l’aniversari de la Biblioteca Jove.

Aquí trobareu l’arxiu per descarregar-les: Bases 2018.pdf

 

 

Aquí trobareu les obres guanyadores de les anteriors edicions:

 

 #biblioblanes     #bolleré