Visites a la Biblioteca

La biblioteca ofereix un servei de formació d’usuaris que té com a principals objectius la informació sobre els seus recursos, serveis i activitats i la instrucció, assessorament i orientació en el seu ús específic i en el funcionament i organització general d’aquesta.Per al públic jove tenim diferents tipus de formació:

VISITES ESCOLARS:  Adreçades al públic juvenil escolaritzat.

La biblioteca ofereix suport a la tasca pedagògica dels mestres i professors, acollint grups d’estudiants en la franja d’horari escolar amb activitats específiques i en l’horari habitual de la Biblioteca amb activitats pròpies.

  • EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

1er ESO: Assassinat a la Biblioteca

Formareu part d’una agència de detectius. Necessitareu trobar un seguit de pistes per tal d’esbrinar qui és l’assassí.

2on ESO: Real vs Virtual

Aprendreu a fer servir, de forma amena i divertida, tots els recursos que ofereix la Biblioteca, la plataforma BiblioDigital, cercar documents al catàleg o localitzar un llibre a la prestatgeria…

3er ESO: Llums, càmera… Acció!

Us convertireu en directors de cinema per un dia, la vostra missió: Gravar una pel·lícula a la Biblioteca. Ho aconseguireu?

4art ESO: Sigues Influencer

Sabeu que existeixen molts tipus d’influencers? I que alguns d’ells tenen idees molt interessants? Descobriu que se sent en convertir-se en influencer per un moment.

  • BATXILLERAT

Cerquem informació pel Treball de Recerca

El taller de recerca d’informació està adreçat als alumnes de 1er curs de batxillerat i té com a objectiu facilitar el recull de la literatura científica i/o tècnica necessària per a l’elaboració del TdR de l’alumne.

El taller està organitzat en una sessió presencial , consistent en una visita guiada a la biblioteca on s’explicarà als alumnes el funcionament dels serveis generals de la biblioteca, la pàgina web i l’entorn virtual Moodle, i 5 mòduls virtuals.

  • Mòdul 1: Selecció de fonts d’informació. Informació a Internet: creació i configuració d’alertes i agregadors, xarxes socials professionals, enciclopèdies en línia i imatges.
  • Mòdul 2: Accés al catàleg. Revistes i llibres electrònics.
  • Mòdul 3: Bases de dades i cercadors
  • Mòdul 4: Com citar les fonts d’informació
  • Mòdul 5: Elaboració d’una bases de dades bibliogràfica pròpia. Els gestors de referències

VISITES GUIADES: Adreçades a qualsevol persona interessada en conèixer el funcionament de la biblioteca i dels seus serveis.


SOL·LICITUDS: Durant tot el curs escolar.

Més informació:
biblioteca@blanes.cat o 972 35 80 33