Visites escolars i Visites guiades

La biblioteca ofereix un servei de formació d’usuaris que té com a principals objectius la informació sobre els seus recursos, serveis i activitats i la instrucció, assessorament i orientació en el seu ús específic i en el funcionament i organització general d’aquesta.

Per al públic jove tenim diferents tipus de formació:

  • Visites escolars. Adreçades al públic juvenil escolaritzat.

La biblioteca ofereix suport a la tasca pedagògica dels mestres i professors, acollint grups d’estudiants en la franja d’horari escolar amb activitats específiques i en l’horari habitual de la Biblioteca amb activitats pròpies.

  • EDUCACIÓ SECUNDÀRIA
    Visita a la biblioteca + activitat de recerca al catàleg.

    Juguem amb el CATÀLEG.

El taller de recerca d’informació està adreçat als alumnes de 1er curs de batxillerat i té com a objectiu facilitar el recull de la literatura científica i/o tècnica necessària per a l’elaboració del TdR de l’alumne.

El taller està organitzat en una sessió presencial , consistent en una visita guiada a la biblioteca on s’explicarà als alumnes el funcionament dels serveis generals de la biblioteca, la pàgina web i l’entorn virtual Moodle, i 5 mòduls virtuals.

– Mòdul 1: Selecció de fonts d’informació. La cerca d’informació a Internet: creació i configuració d’alertes i agregadors, xarxes socials professionals, enciclopèdies en línia i cerca d’imatges.

– Mòdul 2: Accés al catàleg. Revistes i llibres electrònics.

– Mòdul 3: Bases de dades i cercadors

– Mòdul 4: Com citar les fonts d’informació

– Mòdul 5: Elaboració d’una bases de dades bibliogràfica pròpia. Els gestors de referències

  • Visites guiades. Adreçades a qualsevol persona interessada en conèixer el funcionament de la biblioteca i dels seus serveis.

 

SOL·LICITUDS: durant tot el curs escolar.  

Més informació:
biblioteca@blanes.cat o 972 35 80 33 (matins)