Puntua aquest llibre?

Al Club de lectura Jove aquest mes llegim

“La ratera” d’Agatha Christie.

Sinopsi:

“La Ratera” és una obra de teatre escrita en 1952 i estrenada el sis d’octubre d’aquest mateix any a Londres, on va tenir un gran èxit de crítica i públic, tant que les representacions s’han estès de manera ininterrompuda fins avui. Es podria dir que és l’obra teatral més representada en la història de la humanitat.
A Espanya es va estar representant al Teatre Apol·lo de Barcelona, versionada i dirigida per Víctor Conde.
La trama està ambientada a la dècada dels 40 i s’estructura en dos actes. Al llarg de l’obra apareixen vuit personatges, que queden atrapats a una casa d’hostes, a causa d’una nevada, i que es veuen embolicats en un crim ocorregut a Londres, sigui com a víctimes o com a sospitosos. Aquesta obra segueix el més pur estil Agatha Christie.

 

L’autor:

Agatha Christie, va néixer a una família de classe mitjana a Torquay, Anglaterra.

Comença a escriure professionalment a partir de la Primera Guerra Mundial. En els seus escrits s’aprofita de totes les seves experiències vitals: els coneixements sobre tòxics que va aprendre al treballar als hospitals i farmàcies durant la guerra per a inventar casos d’assassinat per enverinament, els coneixements sobre països exòtics i llunyans gràcies als seus nombrosos viatges a Àfrica i l’Orient Mitjà per a localitzar les seves novel·les, o les experiències amb els refugiats belgues que corrien per tota la costa Britànica durant la guerra per a inspirar-se i crear el detectiu més famós del món després d’en Sherlock Holmes: el personatge de l’Hercule Poirot.

Tot i que va morir el 1976, l’Agatha Christie és l’autora més venuda de qualsevol gènere, i també l’escriptora de novel·la detectivesca més coneguda del món, pel que sovint és anomenada “reina del crim”. Algunes de les seves novel·les s’han portat al cinema, fins i tot diverses vegades (per exemple, Assassinat a l’Orient Express, Mort al Nil, etc.).

Tot i que és coneguda a tot el món pels seus escrits de misteri i detectivescs, també va escriure novel·les sentimentals sota el pseudònim de Mary Westmacott.

 

 
Mireu la disponibilitat del llibre al catàleg de les biblioteques públiques Argus.
 

LA TROBADA del CLUB DE LECTURA JOVE SERÀ

Dissabte, 6 d’Abril a les 11 h. del matí

a la SALA JOVE

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CLJ: La Ratera
Etiquetat a:                

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *