“A tres quilòmetres del terra, la noia pensa <>. A dos quilòmetres del terra, pensa <>. A un quilòmetre del terra, pensa <>. Després ja no pensa res. Els seus secrets cauen al buit amb ella, però la seva història no acabarà amb la seva mort”.
Confiança, secrets, mentides, traïcions, amors, desamors, amors prohibits, gelosia, obsessions, bogeria, enveges, amistats i finalment possibles venjances en el futur… Tot aquest desori viu dins del meu cap, un cop he acabat la novel·la, i em fa pujar ben amunt, però compte! Com més amunt pugi més avall puc caure!!

La planta mil és la primera novel·la de la Katherine McGee. Va néixer el 25 de març del 1984, és cantant, ballarina i actriu d’Estats Units. Podríem dir que ha passat per totes les arts i ha acabat a la literatura.

La novel·la comença a l’any 2118. Cada capítol explica la vida de un personatge i al final del llibre totes les històries s’ajunten i….. (tindreu que llegir el llibre..) . Haureu de tenir paciència perquè al principi van sortint molts personatges, però al final la història es queda en cinc.

L’acció es situa a la Nova York futurista. A Manhattan s’ha construït un edifici de mil plantes. L’anomenen la Torre. A les plantes més altes hi viuen les famílies immensament riques i a les plantes inferiors viuen les famílies més pobres.

Els protagonistes són la Avery, la Eris, la Leda, la Rylin i en Watt, quatre noies i un noi. Al principi no es coneixen entre ells, però les seves vides coincidiran en algun moment… Tots ells viuen en diferents plantes de la Torre. Amb cada capítol coneixerem la historia, la forma de vida, la personalitat i els secrets inconfessables dels cinc protagonistes.

L’inici del llibre es trepidant, una noia (de qui no saps el nom) cau des de la planta mil, amb la caiguda va arrossegant tots els secrets que s’aniran desvetllant poc a poc ; mentides, traïcions, amors prohibits… Al final els 4 personatges es veuen involucrats i tots quatre se’n penediran per sempre més del, tot i que alguns més que altres.

Aquí us deixo frases del llibre que m’han atrapat des del primer moment que les he llegit.

“Quan descobreixes que la persona amb qui més confiaves del món s’ha passat la vida mentint-te. Les excuses no signifiquen res.”

“Sobreviure al cim del món té un preu que no tots estan disposats a pagar.”

“No et dóna mai la impressió de que la gent creu que et coneix, però en realitat això és impossible perquè tots ignoren el més important sobre tu?”

I ara unes anècdotes:

*La autora ha afirmat que traurà a la venta el segon llibre el setembre del 2017. En principi sembla que està previst que sigui una trilogia.

*Katharine McGee va ser rebutjada en diferents càstings i audicions per participar en el concurs American Idol (un concurs de cant semblant a “La Voz”). Al final va aconseguir participar però no va guanyar.

*Poc després va treure la seva primera cançó Over it. Aquell mateix any va fer d’actriu en una pel·lícula poc coneguda. Va seguir treballant com actriu durant anys, sense gaire èxit.

*No és una novel·la de misteri, si us agraden les sèries com “Pretty little liars” i “Gossip Girl”, aquest és el vostre llibre. Està carregat de mentides, secrets i traïcions que us atraparan fins al final.

És un llibre amb molt imaginació, l’autora crea tota la trama de la història dins del gratacel, dins un món futurista, deshumanitzat i on la felicitat no la dóna la riquesa.

Per cert, la noia que cau i com cau és una bona sorpresa…Us aviso que el final de la novel·la és completament inesperat, sorprenent i amb un gir brutal que us deixarà descol·locats i amb moltes ganes de començar la segona part. Esperem que es publiqui ben aviat!!!!

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
EL PISO MIL de Katherine McGee
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *