Segur que ja coneixeu el llibre Wonder, La lección de August. Doncs bé, la escriptora R.J. Palacio va decidir escriure més llibres sobre la història de l’August. Pero, des de diferents punts de vista: El capítulo de Julian, Plutó i Charlotte, creant així una saga.

A través de la Charlotte, la nena triada pel professor Culet per ensenyar l’escola a l’Auggie. Veurem com viuen les noies, que una part dels nens de la classe faci bullying a l’Auggie i al seu amic Jack Will. També fins a quin punt els nostres perjudicis i l’afany de ser acceptats pels altres, a vegades ens impedeixen ser nosaltres mateixos.

Si esteu pensant que trobareu una continuació de la història de l’Auggie en aquest llibre us equivoqueu. Només coneixem la vida de la Charlotte.

Crec que això es el que més m’ha disgustat d’aquest llibre. La sinopsi prometia una visió diferent de la història de l’Auggie. I al final només explica la gran preocupació que té la Charlotte a l’hora de fer-se amb les populars i de participar en un ball escolar.

Realment esperava alguna cosa diferent i això segurament m’ha influenciat molt a l’hora de valorar-lo.

Bé com ja sabeu, la protagonista és la Charlotte. Una nena que li importa molt quedar bé davant de la gent i el que pensin d’ella. En definitiva una noia amb falta de personalitat i caràcter. Que es deixa arrastrar i influenciar fàcilment pels altres companys de la seva edat. En definitiva, sempre actua per agradar als altres.

I ara unes quantes frases:

“Podríem fer una nova norma: intentar sempre ser més amable del necessari.”

“Creure en la adversitat, acceptar-se tal i com ets, somriure al dies griso. I saber que, al final, sempre trobaràs una mà amiga.”

I ara unes anècdotes:

*R.J.Palacio ha desenvolupat una notable carrera com a dissenyadora de portades i directora d’art per importants editorials en els Estats Units.

*Després de vint anys en el disseny va decidir escriure i il·lustrar el seu primer llibre. Era una cosa que sempre havia desitjat fer després de treballar tant de temps per millor les portades dels altres llibres.

*D’aquesta manera va néixer Wonder publicada el 2012 i que ha suposat un èxit de ventes internacionalment dins del gènere juvenil.

En fi és un llibre que es llegeix ràpid. No és una història memorable però sí que és realista i, a més, explica anècdotes escolars que m’han fet recorda la meva infància.

Aquest llibre no és un dels que m’han agradat més però només és la meva opinió! Us animo a llegir-lo a veure si a vosaltres us agrada més que a mi.

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CHARLOTTE de R.J. Palacio
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *