SINOPSIS

Estambul, pleno invierno. Poirot decide tomar el Orient Express que en esta época suele hacer su recorrido practicamente vacío. Pero aquel día, el tren va lleno y sólo gracias a un buen amigo consigue una litera en el coche-cama. A la mañana siguiente se despierta, descubre que una tormenta de nieve ha obligado a detener el tren y que un americano, llamado Ratchet, ha sido apuñalado salvajemente. Aparentemente, nadie ha entrado ni ha salido del coche-cama. El asesino, sin duda, es alguno de los ocupantes del Orient Express.

OPINIÓ PERSONAL

Ens tornem a trobar amb el millor detectiu Hercule Poirtot i amb la millor escriptora de misteri Agatha Christie. Un cop més com diu el protagonista indiscutible de moltes novel·les de l’Agatha Christie, el detectiu Hercule Poirot, “…Las pequeñas células grises resolvieron una vez más lo que aparentemente era irresoluble…”

Aquesta és una altra de les grans i conegudes novel·les de la escriptora britànica Agatha Christie. Després de resoldre un cas a Palestina el famòs detectiu Hercule Poirot torna a Anglaterra amb l’Orient Express des d’Estambul, en una època en la que el tren tindría que viatjar buit però que sorprenentment va ple de passatgers.

Durant la segona nit del recorregut Poirot es desperta amb un soroll del compartiment del costat, ocupat per un millonari anomenat Ratche,. Surt al passadís i veu a l’encarregat del vagó trucar a la porta del costat per saber què ha passat. Del seu interior li contesta en francés: “Ce n’est rien. Je me suis trompé” (no és res, m’he equivocat). Poirot es tornar a ficar al llit però al cap de poca estona sent el timbre d’un compartiment proper, on dorm una dona nord-americana anomenada Mrs. Hubbard. Nerviós perquè no pot dormir, crida a l’encarregat per demanar-li una ampolla d’aigua. Quan li porta s’assabenta de que Mrs. Hubbard creu que algú ha entrat al seu compartiment. Poirot intenta dormir però un cop a la seva porta el desperta. S’aixeca, surt al passadís, està en silenci, pero al fons veu una dona de esquenes vestida amb un quimono escarlata.

Al dia següent descobreix que Mr. Ratchet ha estat assasinat després de rebre dotze ganivetades. A més el tren està parat i bloquejat per la neu.

Un passatger ha mort, l’han matat. Si l’han assesinat és que hi ha un assasi i està entre els ocupants de l’Orient Express. Tots són sospitosos. L’Hercule Poirot torna a tenir feina…

I ara unes quantes frases robades i amagades entre les pàgines:

“Me gusta ver un inglés enfadado. Son muy divertidos. Cuanto más emocionados estan, menos dominan la lengua.”

“Me fijé más en su traje que en su cara. ¡Somos así las mujeres!”

“-Esta usted poniendo palabras en mi boca, señorita.” -¿Y también ideas en su cabeza? No lo creo. Las ideas estan ahí. ¿No es cierto?”

“Es quizás una falta peculiar de los detectives. Nosotros queremos que la conducta sea siempre consecuente. No consentimos los canvios de humor.”

“Lo imposible no puede haber sucedido; por tanto, lo imposible tiene que ser posible, a pesar de las apariencias.”

I ara unes anècdotes:

*El novembre s’estrenarà en els cines la pel·lícula d’aquesta novel·la. Ja podeu veure el tràiler al youtube us deixo aquí l’enllaç:  https://www.youtube.com/watch?v=uAk39coySj8
Ah! I l’actor que fa del personatge de Ratchet es en Johnny Deep!!

-Entonces – anunció Poirot -, como ya he expuesto mi solución ante todos ustedes, tengo el honor de retirarme completamente del caso.

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
ASESINATO EN EL ORIENT EXPRESS de Agatha Christie
Etiquetat a:        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *