Ja tenim aquí l’esperada última novel·la de Vicent Sanhermelando.

L’argument de Pell de seda té molt a veure amb la indústria de la seda a la València del Segle d’Or. Passejant pels carrers de València, a través dels més prestigiosos obradors de seda, coneixerem la història d’amor impossible entre dos joves de famílies enfrontades:

En la convulsa València dels inicis del segle XV, Caterina Boïl, neboda del governador, coneix el jove Guillem de Pertusa al taller de seda que posseeix la família del xic. Encara que ella està compromesa, naixerà entre els dos un amor tant intens com impossible, ja que les respectives famílies pertanyen a bàndols rivals en la lluita pel poder de la ciutat. Un inesperat crim posarà a prova la relació de la parella en una successió de fets cap a un destí que mai hagueren imaginat…

Caterina és la neboda del governador i membre de la prestigiosa família Boïl. És una jove ingènua, emotiva i bella que viu condicionada sota les ordres de la seva mare i obligada a casar-se amb tan sols quinze anys amb un noi molt més gran que ella, al qual no estima.

Guillem de Pertusa té disset anys i viu amb la seva mare adoptiva i el seu oncle. Els ajuda en el taller de seda. La família d’en Guillem es molt important en la història, ja que guarden secrets inimaginables. Són una família pobre.

Guillem i Caterina coincideixen en el taller de seda dels Pertusa. I des del primer moment es van enamorar l’un de l’altre. Els dos sabien que era una història d’amor impossible, ja que en el segle XV una Boïl amb un Partusa era una vergonya de veure ja que les dues famílies eren rivals.

Però ells s’obliden de tot això quan comencen a veure’s d’amagat i es converteixen en dos amants bojament enamorats l’un de l’altre fins a tal punt de renunciar als seus somnis.

És una novel·la romàntica amb una trama dramàtica. També us vull avisar que aquesta curta novel·la està escrita en valencià, però tranquils que es pot entendre perfectament.

En resum, la Caterina i en Guillem de famílies rivals s’enamoren perdudament l’un de l’altre, provocant així que visquin una història d’amor d’aquelles que fan que et ruboritzis però que també et fan plorar en certs moments. En fi, és una novel·la que m’ha encantat i que recomano moltíssim només a les persones que els hi agradi el romàntic amb molt de drama.

I ara unes anècdotes:

  • Vicent Sanhermelando és d’Alboraia. Llicenciat en psicologia, treballa en un centre educatiu com orientador escolar i professor.
  • La seva vocació literària es va decantar per la novel·la juvenil, àmbit on ha publicat quatre novel·les i ha recollit importants reconeixements.
  • De totes les seves novel·les les que més destaquen són Un pont sense baranes,  finalista del Premi Ciutat de Torrent, i  Esperant la Lluna plena Premi Fundació Bancaixa .
  • Amb Pell de seda ha guanyat el 36è Premi Enric Valor.

 

Novetats

 

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
PELL DE SEDA de VICENT SANHERMELANDO
Etiquetat a:        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *