Hem donat el tret de sortida a una nova edició del Fes-me pensar!, el concurs de fotografia filosòfica.

És una iniciativa dels tres instituts de Blanes que, inspirats en l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya, proposa a l’alumnat un repte filosòfic de caire fotogràfic. L’objectiu del projecte és fomentar el desenvolupament del pensament autònom, crític i creatiu a partir d’una qüestió filosòfica amb un enfocament contemporani.

La proposta va dirigida a l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat i consisteix a presentar una fotografia que ha d’incloure una pregunta de caràcter filosòfic que estigui relacionada i interactuï amb la imatge. El repte és de temàtica oberta i vinculada al currículum de cada etapa educativa. No obstant això, hi ha un únic condicionant pels treballs: la fotografia ha de connectar inequívocament amb Blanes, ja sigui a través de la imatge, de la pregunta o d’ambdues.

Un jurat determinarà les deu fotografies seleccionades finalistes per a l’exposició pública a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Finalment, el concurs clourà el 24 de gener de 2024, amb un esdeveniment on els autors i les autores de les diferents composicions faran una defensa oral del seu treball. Posteriorment, s’escollirà la fotografia filosòfica guanyadora.

La inauguració de l’edició d’enguany, la 2a del concurs, ha estat el dimarts 21 de novembre a la Biblioteca Comarcal de Blanes, amb motiu del Dia Mundial de la Filosofia, instaurat per la UNESCO l’any 2002 amb la finalitat d’impulsar la consciència sobre la importància de l’educació filosòfica en les persones.

S’Agulla, Serrallarga i Sa Palomera; bon treball i sort!

 

 

Bases

Fes-me pensar és una iniciativa dels 3 instituts de secundària del municipi de Blanes que, inspirats en l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya, proposa per a l’alumnat un repte filosòfic de caire fotogràfic.

21 de novembre de 2023: acte d’obertura del concurs edició 23-24

Del 21 de novembre al 20 de desembre de 2023: període d’entrega de les fotografies per part dels participants al concurs a l’enllaç del concurs.

24 de gener de 2024: acte de defensa de les fotografies seleccionades i votació del guanyador de l’edició 23-24.

 

Les bases de la fotografia filosòfica:

 • Està adreçada a l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de BATX.

 • Les imatges són d’autoria individual.

 • El tema és obert però la fotografia filosòfica ha de connectar inequívocament amb Blanes, ja sigui a través de la imatge, de la pregunta o d’ambdues.

 • Les fotografies han d’incloure de forma visible una PREGUNTA de caràcter filosòfic que estigui relacionada i interactuï amb la imatge.

 • La pregunta formarà part de la composició i estarà impresa en la fotografia. Aquesta pregunta serà l’únic text escrit que es pot afegir a la imatge. Aquesta restricció no afecta a textos que pertanyin als objectes fotografiats.

 • Es permet realitzar composicions i/o modificacions d’una o més fotografies originals.

 • Les fotografies han de ser originals. El/la participant manifesta i garanteix que és l’únic/a titular de tots els drets d’autor sobre la fotografia que presenta al concurs i es responsabilitza totalment de que no existeixin drets de tercers en les obres presentades, així com de tota reclamació de tercers per drets d’imatge.

 • Les fotografies en què apareguin persones que es poden reconèixer hauran d’anar acompanyades d’una carta signada per aquestes persones o pels seus tutors legals per autoritzar l’ús de la seva imatge.

 • Les fotografies seran enviades dins del termini establert.

 • Totes les fotografies seran publicades a un perfil d’Instagram específic.

 • El jurat seleccionarà 10 fotografies d’entre totes les participants.

 • Els estudiants finalistes defensaran públicament les seves fotografies explicant tant la seva intenció expressiva com la composició i la tècnica utilitzada. El temps màxim d’exposició per a cada finalista serà de 3 minuts.

 • La proposta guanyadora tindrà el premi d’estar en exposició a la Biblioteca Comarcal de Blanes.

 • En aquest enllaç hi ha uns exemples per a inspirar-se.

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Fes-me pensar!, concurs de fotografia filosòfica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *