Fes-me pensar és una iniciativa dels 3 instituts de secundària del municipi de Blanes que, inspirats en l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya, proposa per a l’alumnat un repte filosòfic de caire fotogràfic amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament del pensament propi i la creativitat de l’alumnat a partir d’un tema o qüestió filosòfica amb un enfocament contemporani.


 

 

Les bases de la fotografia filosòfica:
 • Està adreçada a l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat.
 • Les imatges són d’autoria individual.
 • El tema és obert però la fotografia filosòfica ha de connectar inequívocament amb Blanes, ja sigui a través de la imatge, de la pregunta o d’ambdues.
 • Les fotografies han d’incloure de forma visible una PREGUNTA de caràcter filosòfic que estigui relacionada i interactuï amb la imatge.
 • La pregunta formarà part de la composició i estarà impresa en la fotografia. Aquesta pregunta serà l’únic text escrit que es pot afegir a la imatge. Aquesta restricció no afecta a textos que pertanyin als objectes fotografiats.
 • Es permet realitzar composicions i/o modificacions d’una o més fotografies originals.
 • Les fotografies han de ser originals. El/la participant manifesta i garanteix que és l’únic titular de tots els drets d’autor sobre la fotografia que presenta al concurs i es responsabilitza totalment de que no existeixin drets de tercers en les obres presentades, així com de tota reclamació de tercers per drets d’imatge.
 • Les fotografies en què apareguin persones que es poden reconèixer, hauran d’anar acompanyades d’una carta signada per aquestes persones o pels seus tutors legals autoritzant l’ús de la seva imatge.
 • Les fotografies seran enviades dins del termini establert.
 • Totes les fotografies seran publicades a un perfil d’Instagram específic.
 • El jurat seleccionarà 10 fotografies d’entre totes les participants.
 • Els estudiants finalistes defensaran públicament les seves fotografies explicant tant la seva intenció expressiva com la composició i la tècnica utilitzada. El temps màxim d’exposició per a cada finalista serà de 3 minuts.
 • La proposta guanyadora tindrà el premi d’estar en exposició a la Biblioteca Comarcal de Blanes.
 • En aquest enllaç hi ha uns exemples per a inspirar.

 

Incripcions:

Des de l’17 al 28 d’abril de 2023

 

Formulari

Enviament de les fotografies a Clica aquí

 

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Fes-me pensar: Concurs de fotografia filosòfica
Etiquetat a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *