Puntua aquest llibre?

Avui al Club de Lectura Juvenil hem comentat

“Allà on els arbres canten” de Laura Gallego

 

Alguns coneixien la Laura Gallego, d’altres han descobert una de les seves escriptores preferides. Realment, gairebé tots, hem coincidit en el fet que aquesta lectura ha aconseguit enganxar-nos fins al final. I és que “Allà on els arbres canten” és una novel·la juvenil on conviuen la fantasia, el realisme i l’acció.

La Viana, l’única filla del duc de Rocagrisa, està promesa a Robian de Castellmar des que eren petits. Tots dos s’estimen i es volen casar a la primavera. Però, durant les festes de celebració del solstici d’hivern, un home estrafolari adverteix al rei de Nortia i els seus cavallers de l’amenaça dels bàrbars de les estepes. No obstant això, la Viana no és la típica princesa que espera que el conflicte es resolgui, sinó que s’endinsa en el bosc buscant milers de respostes.

Ens ha encantat el llenguatge senzill i descriptiu que utilitza l’autora i sobretot com cuida els detalls tant a la portada com a l’interior, il·lustrant cada racó de cada pàgina.

Però sobretot el fet més destacat i que més ha agradat als joves ha estat la transformació de la Viana. Una princesa amagada al seu castell que es converteix en una dona valenta i forta per defensar el que pertany a la seva família.

 

A la segona part de la trobada, molt lligat a la temàtica de la lectura, hem treballat a través d’una dinàmica “Les dones que han fet història

Dones com Marie Curie, Maria Montessori o Coco Channel, que van ser molt valentes per obrir-se camí en un món on només els homes tenien cabuda. Que van anar en contra dels estereotips i van demostrar que elles també poden.

Durant aquests dies trobareu a la sala jove un mural amb les característiques més significatives de cadascuna d’elles. Feu-hi una ullada.

 

 

Formeu un gran equip joves!

 

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CLJ: Allà on els arbres canten de Laura Gallego

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *