L’estiu ja és aquí i ja es comença a sentir el mar, a platja, a trobades amb els amics i passejades al capvespre.

Tot i això, la Biblioteca no s’atura i en Jaume Pont ha treballat moltíssim durant aquest mes de juliol fent feines de recerca, maridatge i muntatge de guies on trobareu moltes recomanacions sobre…

Paraguay!

 

Territori sud-americà, destacat per la seva gastronomia, història i geografia, però sobretot per la seva cultura., que en Jaume coneix molt i molt bé. I que ben segur que, quan acabeu de llegir aquesta entrada al seu Racó, vosaltres també estareu enamorats.

Durant els primers dies, es va fer una recerca més general dels documents relacionats amb el país, disponibles a la biblioteca i, després del seu muntatge, el resultat és aquesta Guia de recomanacions general sobre Paraguai.

 

 

Són molts els escriptors paraguais que han trencat el seu silenci creant obres que han estat molt importants a nivell mundial i que han rebut destacats premis. Desprès de cercar 15 escriptors paraguais i les seves obres més destacades de cada categoria d’edat, en Jaume ha creat per a vosaltres aquesta Guia d’escriptors paraguais per a adults, joves i infants.

 

 

Pel que fa a la música paraguaia, cal dir que els ritmes més coneguts són la polca i el guaraní. La música nacional va tenir arrels europees i una de les característiques fonamentals és la identificació amb la seva llengua, el guaraní. A continuació trobareu una Guia de música paraguaia perquè doneu una ullada a la gran varietat de documents que hi ha disponibles, tocats amb els instruments més significatius del país: acordió, guitarra i arpa. Segur que algunes d’aquestes cançons les heu escoltat alguna vegada.

 

I per aquells que ja us esteu plantejant anar de vacances uns dies a Paraguai i necessitareu aprendre una mica més sobre la seva llengua: El guaraní…

En Jaume ha fet recerca al catàleg de molts documents-guies per aprendre algunes llengües, entre ells el Guaraní i el Portuguès. A la Guia d’idiomes trobareu des de diccionaris, llibres de gramàtica, llibres d’escriptura… per a tots els nivells.

 

I ara que ja coneixem una mica més de Paraguai, de la seva música, les obres més interessants, la seva llengua… Que us sembla si ens desplacem a altres llocs com: Bolívia, Brasil o Argentina? En Jaume ens regala un recull de llocs bonics a on viatjar. Perquè si una cosa té la lectura és que et fa volar a través de la imaginació.

 

 

Ei col·leccionistes! Per descomptat que també podeu descarregar el Punt de llibre de Paraguai

                                                                                                                                                           

 

Si us ha agradat i voleu veure més Recomanacions feu una ullada

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Racó d’en Jaume: Paraguay

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *