Bibliomakers: tallers de formació en robòtica per a joves d’entre 12 i 16 anys

 Bibliomakers és un projecte pensat per oferir tallers de robòtica i pensament computacional als joves. La proposta té per objectiu despertar l’interès pel pensament computacional, els robots, les arts visuals, les matemàtiques, les històries, les llengües i la tecnologia. Aquesta és transversal i cobreix competències informàtiques, matemàtiques, llengües i artístiques, i al mateix temps, ensenya a pensar d’una forma estructurada i estimula el pensament creatiu, la consciència crítica i el treball en equip.

Aquest projecte s’ha creat des del Servei de Biblioteques en col·laboració amb el grup de recerca de la UdG UdiGitalEdu*.  

Cada taller són 3 sessions d’1:30h a realitzar dins una mateixa setmana (Dilluns-dimecres-divendres). Els dinamitzadors d’aquestes sessions son estudiants de la UdG seleccionats i tutoritzats per UdiGitalEdu.

Aquests tallers són totalment gratuïts pels usuaris de la biblioteca i les places són limitades. Per això cal realitzar la inscripció prèvia a la Biblioteca presencialment o bé a través del telèfon 972 358033 o al mail biblioteca@blanes.cat.

 

TALLERS:

BibliomakersLEGO WeDo:

Activitat dissenyada per introduir-se al món de la robòtica educativa a través de la plataforma LEGO WeDo. A la primera sessió els equips construiran un robot seguint un manual, i el programaran amb Scratch. A la segona sessió els equips imaginaran i construiran màquines senzilles que siguin capaces de dibuixar sobre una cartolina. A la tercera sessió construiran per lliure un robot que faci servir els sensors i interactuï amb un personatge virtual de l’Scratch. En les tres sessions els deixem espai per compartir, experimentar i aprendre dels companys.

 

BibliomakersLEGO Mindstorms:

Activitat dissenyada per introduir-se al món de la robòtica educativa a través de la plataforma LEGO Mindstorms. A la primera sessió els equips construiran un robot seguint un manual, i el programaran perquè solucioni reptes senzills: seguir trajectòries, etc. A la segona sessió continuaran treballant amb el seu robot, aprenent a programar els sensors i resolent reptes més complexos. A la tercera sessió podran crear el seu propi robot des de zero o seguir millorant el que ja tenen construït. En les tres sessions els deixem espai per compartir, experimentar i aprendre dels companys.

 

BibliomakersAprenent amb Arduino:

El taller proposa fer servir el kit d’Arduino CTC (Creative Technologies in the Classroom). Durant les tres sessions els equips realitzaran experiments que introdueixen conceptes bàsics de programació, electrònica i mecànica d’una manera divertida. Els participants faran servir Internet per recollir informació i documentar els projectes que construeixin. Utilitzarem diferents materials com cartrons, plàstics, papers, pintures per realitzar les pròpies creacions. En les tres sessions els deixem espai per compartir, experimentar i aprendre dels companys.

 

  • UdiGitalEdu és un grup de recerca de la Universitat de Girona que té com a objectiu investigar com les TIC poden esdevenir eines per transformar l’aprenentatge de les persones.
Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Bibliomakers
Etiquetat a:                

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *