Bibliomakers: tallers de formació en robòtica per a joves d’entre 12 i 16 anys
Bibliomakers és un projecte pensat per oferir tallers de robòtica i pensament computacional als joves. La proposta té per objectiu despertar l’interès pel pensament computacional, els robots, les arts visuals, les matemàtiques, les històries, les llengües i la tecnologia. Aquesta és transversal i cobreix competències informàtiques, matemàtiques, llengües i artístiques, i al mateix temps, ensenya a pensar d’una forma estructurada i estimula el pensament creatiu, la consciència crítica i el treball en equip.
Aquest projecte s’ha creat des del Servei de Biblioteques en col·laboració amb el grup de recerca de la UdG UdiGitalEdu*.
Cada taller són 3 sessions d’1:30h a realitzar dins una mateixa setmana (Dilluns-dimecres-divendres). Els dinamitzadors d’aquestes sessions son estudiants de la UdG seleccionats i tutoritzats per UdiGitalEdu.
Aquests tallers són totalment gratuïts pels usuaris de la biblioteca i les places són limitades. Per això cal realitzar la inscripció prèvia a la Biblioteca presencialment o bé a través del telèfon 972 358033 o al mail biblioteca@blanes.cat.
TALLERS:
Activitat dissenyada per introduir-se al món de la robòtica educativa a través de la plataforma LEGO WeDo. A la primera sessió els equips construiran un robot seguint un manual, i el programaran amb Scratch. A la segona sessió els equips imaginaran i construiran màquines senzilles que siguin capaces de dibuixar sobre una cartolina. A la tercera sessió construiran per lliure un robot que faci servir els sensors i interactuï amb un personatge virtual de l’Scratch. En les tres sessions els deixem espai per compartir, experimentar i aprendre dels companys.
Activitat dissenyada per introduir-se al món de la robòtica educativa a través de la plataforma LEGO Mindstorms. A la primera sessió els equips construiran un robot seguint un manual, i el programaran perquè solucioni reptes senzills: seguir trajectòries, etc. A la segona sessió continuaran treballant amb el seu robot, aprenent a programar els sensors i resolent reptes més complexos. A la tercera sessió podran crear el seu propi robot des de zero o seguir millorant el que ja tenen construït. En les tres sessions els deixem espai per compartir, experimentar i aprendre dels companys.
El taller proposa fer servir el kit d’Arduino CTC (Creative Technologies in the Classroom). Durant les tres sessions els equips realitzaran experiments que introdueixen conceptes bàsics de programació, electrònica i mecànica d’una manera divertida. Els participants faran servir Internet per recollir informació i documentar els projectes que construeixin. Utilitzarem diferents materials com cartrons, plàstics, papers, pintures per realitzar les pròpies creacions. En les tres sessions els deixem espai per compartir, experimentar i aprendre dels companys.
- UdiGitalEdu és un grup de recerca de la Universitat de Girona que té com a objectiu investigar com les TIC poden esdevenir eines per transformar l’aprenentatge de les persones.