Biblioteca Jove – Biblioblanes:

Al Club de lectura Jove aquest mes hem comentat

La niña que podia volar de Victoria Forester.

Aquest mes de novembre hem llegit una novel·la de ficció basada en les aventures de la Piper, una noia que tenia el poder de volar.

Avui s’ha incorporat al grup la Rocío, la dinamitzadora que ens acompanyarà aquesta temporada a la Sala Jove. Amb ella hem comentat i compartit les aventures de la Piper i dels seus “amics”. Aquest ha estat un llibre que molts dels participants al club no els ha donat temps d’acabar, però queda pendent com a lectura per aquestes vacances de Nadal.

 

“La niña que podía volar” ha suscitat diferents opinions entre els membres del club. A la majoria els ha semblat un llibre interessant, entretingut i divertit. Tots coincideixen en recomanar-lo com a una lectura per a nois i noies de 1r d’ ESO.

Durant el comentari hem fet un repàs dels personatges de la novel·la. Això ens ha permés deixar anar la imaginació i compartir quin seria el súper poder que ens agradaria tenir: Controlar el clima, viatjar en el temps, controlar el foc, poder curar…

Aquesta lectura ens ha donat joc per a fer un debat. Hem tractat temes com els estereotips estètics, les aparences, la confiança, creences… Això sí, hem aconseguit parlar del llibre sense fer cap spoiler important per tal de que els nostres lectors descobreixin per ells mateixos el …. final?

Aquí us deixem algunes de les preguntes que hem treballat:

 

  • Quan la Piper veu a la Dra. Helion al laboratori dubta de que sigui ella, ja que no la creu capaç de fer una cosa tant cruel: 
    • Creieu que la gent veu el que vol veure, o en altres paraules, no vol veure el que no li agrada?
    • Creieu que la Piper relaciona la bellesa amb la bondat?
  • En relació amb el personatge del Conrad, al principi sembla un noi malvat però a mesura que transcorre la història podem pensar que potser no és tant dolent…
    • Creieu que les aparences enganyen?
    • Hem de jutjar a les persones?
  • De quina manera la Piper fa veure als seus companys el rerafons de la Dra. Hellion:
    • Us qüestioneu les vostes creences?
    • Qüestioneu el que us diuen els pares? i el que us diuen els amics?
 
 

 

 

Biblioteca Comarcal de BlanesSala Jove

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CLJ: Novembre 2018
Etiquetat a:                

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *