Puntua aquest llibre?

Al Club de lectura Jove aquest mes llegim El petit príncep  de Antoine de Saint-Exupéry.

Sinopsi:

O sigui que he viscut sol, sense ningú amb qui de veritat poder parlar, fins que vaig tenir una avaria al desert del Sahara, fa sis anys. S’havia trencat alguna cosa del motor. I com que no anava amb cap mecànic ni amb cap passatger, em vaig preparar per mirar de fer, tot sol, una reparació difícil. Per mi era una qüestió de vida o mort. Amb prou feines tenia aigua per beure per a vuit dies.

La primera nit, doncs, em vaig adormir a la sorra a mil milles de cap terra habitada. Estava molt més aïllat que un nàufrag en un rai al mig de l’oceà. O sigui que imagineu-vos la sorpresa que vaig tenir, a trenc d’alba, quan una veueta molt especial em va despertar. Deia:

—Si us plau… dibuixa’m un be!
—¿Eh!?
—Dibuixa’m un be…

 

L’autor:

Antoine de Saint-Exupéry, va ser un escriptor, poeta i aviador francès. Nascut en una família procedent de la noblesa francesa, va tenir una infantesa feliç malgrat la mort prematura del seu pare.
Neix a Lió el 29 de juny de 1900. Després d’anys d’educació en col·legis religiosos, en acabar els estudis secundaris, intenta entrar a l’Escola Naval, però no aconsegueix aprovar l’exàmen d’ingrés. L’any 1920 compleix el servei militar a les Forces Aèries i, des d’aleshores, l’aviació es converteix en la gran passió de la seva vida.
El seu primer conte es publica el 1926, el mateix any en què comença la carrera com a pilot a l’empresa Latécoère. Poc temps després, és destinat a cap Juby, on escriu la seva primera novel·la, Correu Sud (1928). De l’Àfrica es trasllada a Amèrica del Sud amb l’encàrrec d’establir noves línies comercials. Allí, conclou Vol nocturn, que es publica el 1931 amb un èxit enorme i obté el premi Fémina.
A partir del 1935, Saint-Exupéry treballa com a corresponsal dels diaris Instransigeant i Paris Soir a Rússia i a Espanya i, amb el seu avió Simoun, participa en diversos raids com el París-Saigon i el Nova York-Terra del Foc. Tots aquests records, aplegats al llarg de deu anys de vida aventurera, queden reflectits en la novel·la Terra d’homes (1939).

 

Mireu la disponibilitat del llibre al catàleg de les biblioteques públiques Argus.
 

LA TROBADA del CLUB DE LECTURA JOVE SERÀ

Dijous, 18 d’octubre a les 5.30h de la tarda

a la SALA JOVE

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CLJ: El petit príncep
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *