Bibliographic Park – Bibliovacances 2018

Aconsegueix el teu regal fins divendres 31 d’agost

 

S’acosta el final de les vacances de l’estiu i amb elles l’arribada a la fi del nostre Bibliovacances. Aquest any el centre d’interès ha estat l’època prehistòrica, i les lectures proposades estan ambientades en el temps dels habitants de les cavernes.

Sí encara no heu acabat les preguntes, encara teniu temps d’entregar el dossier fins el proper divendres 31 d’agost, i aconseguir el vostre premi.

L’Erola i l’Elia hi han participat i també s’han endut el seu regal. A què esperes?!

 

 

 

Els llibres:

Els llibres que hem proposat per  llegir han estat, per començar, Viatge al Centre de la terra de Jules Verne, després El sonido del trueno de Ray Bradbury, i finalment El Clan de Peter Dickinson. De cada un d’aquests llibres hem plantejat quatre preguntes que heu contestat en el dossier que us vam entregar quan vàreu fer la inscripció.

Viatge al Centre de la terra

El 24 de maig de 1863, un diumenge, el meu oncle, el professor Lidenbrock, va tornar precipitadament a la seva caseta situada al número 19 de la Koenigstrasse, un dels carrers més antics del barri vell d’Hamburg. La descoberta d’uns misteriosos jeroglífics entre les pàgines d’un llibre portarà el professor Otto Lidenbrock i el seu nebot, el jove Axel, a emprendre el viatge més al·lucinant que s’hagi fet mai: endinsar-se en les profunditats de la Terra. Amb l’ajut d’en Hans, un guia hàbil i valent, i arriscant la seva vida a cada pas, descobriran les meravelles que s’amaguen a l’interior del planeta.

 

Jules Verne (Nantes, 8 de febrer de 1828 – Amiens, 24 de març de 1905). Fou un escriptor francès conegut especialment per novel·les on apareixen molts temes de ciència-ficció i un nombre considerable d’invents tècnics. Una de les seves idees era la “novel·la de la ciència”: escriure aventures basades en els invents i avenços científics i tècnics. Les seves obres més destacades són: Vint mil llegües de viatge submarí, La volta al món en 80 dies, De la Terra a la Lluna, L’illa misteriosa i Miquel Strogoff.

Font: La galera editorial

El sonido del trueno

Aquesta història és sobre un viatge a través del temps ocorreguda l’any 2055. Un negoci anomenat Safari en el temps S.A. promet portar als seus clientes al passat perquè puguin caçar animals prehistòrics com el tiranosaure. Eckels està a punt de començar el seu viatge, juntament a dos guies i dos caçadors més. Un día abans, un defensor de la democràcia,  anomenat Keith, acababa de guanyar l’elecció presidencial, fent fora del govern  a un suposat dictador anomenat Deutscher. Al començar el viaje, els caçadors son advertits de que han de deixar tot com ho han trobat, ja que el més mínim canvi pot alterar el futur.

 

Ray Bradbury (Waukegan, 22 d’agost de 1920 – Los Ángeles, 6 de juny de 2012). Es va formar de manera autodidacta i va començar a escriure els seus primers contes. Aquests els venia a revistes, i posteriorment els van recopilar a  Dark Carnival. El 1943 es va poder dedicar a jornada completa  com a escriptor.  Va escriure contes i novel·les de diferents generes però se’l coneix com a un clàssic de ciència ficció per Croniques Marcianes (1950), i posteriorment la que molts consideren l’obra mestra el 1953, Fahrenheit 451, . També va treballar com a guionista de moltes pel·lícules i sèries de TV, entre les que destaca la seva col·laboració en l’adaptació de Moby Dick el 1956. També va escriure poemes i assajos.

Font: wikipedia

El Clan

Fa 200.000 anys, a Àfrica vivien els primers éssers humans que es comunicaven mitjançant el llenguatge. El Clan vivia en harmonia, sense conèixer l’imminent

perill que el bruixot de la tribu havia anunciat a la petita Noli. El malson es va fer realitat. Després de sobreviure al ferotge atac sofert per la seva gent, Noli, en companyia del seu amic Suth i quatre nens més, es veurà obligada a abandonar les terres dels seus avantpassats i començar un camí pler d’aventures i misteris cap a un món encara per descobrir.

 

Peter Malcolm de Brissac Dickinson (16 December 1927 – 16 December 2015). Va ser un conegut autor i poeta anglés, conegut pels seus llibres infantils i les seves històries de detectius. Dickinson va guanyar el premi annual Carnegie Medal otorgat per The Library Association pel seu llibre Tulku (1979) i Ciutat de l’or (1980), cadascuna reconeguda com a llibre infantil/juvenil de l’any. Durant el 2012 és un dels set escriptors que guanya dues Medalles Carnegies . L’any 2000 va ser nomenat finalista per les seves contribucions com a escriptor infantil als  Premis Hans Christian Andersen.

Font: wikipedia

 

Biblioteca Jove – Biblioteca Comarcal de Blanes

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
BIBLIOVACANCES: darrers dies del Bibliographic Park
Etiquetat a:                            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *