22è Premi de Literatura «Protagonista Jove» i

13è «Premi Atrapallibres»

Els premis “Atrapallibres” de novel·la infantil i “Protagonista Jove” de novel·la juvenil han estat convocats com cada any  pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT). Aquests volen fomentar la lectura entre els infants i joves, per això son aquests lectors els que fan de jurat i trien els llibres guanyadors.

L’edició del 2018 és la vint-i-dosena vegada que es convoca el concurs “Protagonista Jove”, i la tretzena qu es convoca el “Premi Atrapallibres”.  Els guanyadors de les diferents categories han estat:

 

«13è PREMI ATRAPALLIBRES»

Categoria 11-12 anys
CARRANZA, Maite. La pel·lícula de la vida Il·lustra. Iratxe López de Munáin. Cruïlla

«22è PREMI PROTAGONISTA JOVE»

Categoria 13-14 anys
REINHARDT, Dirk. Train Kids. Trad. Montserrat Franquesa. Pagès

Categoria 15-16 anys
NIVEN, Jennifer. Aquí és on tot comença. Trad. Anna Puente Llucià. Grup editorial 62
(Fanbooks)

 

PREMI

CARRANZA, Maite. La pel·lícula de la vida Il·lustra

L’Olívia és una noia normal, com qualsevol altra. Té una mare actriu, un pare missing, un germà poruc, uns veïns perepunyetes, unes amigues llepafils, una tele espatllada i un pis a l’eixample petit i bufó amb orientació sud. Però, impensadament, la crisi truca a la porta i el seu petit món s’ensorra. Malgrat totes les dificultats, l’Olívia se les empesca per tirar endavant i, gràcies al seu germà Tim, finalment descobreix que a la pel·lícula de la vida tots podem col.laborar una mica a escriure el nostre propi guió.

 

 

 

PREMIREINHARDT, Dirk. Train Kids. 

Train Kids ens mostra la duresa que han de suportar els emigrant adolescents sud-americans per arribar a la Terra Promesa, en aquest cas els Estats Units. Però durant un trajecte de milers de quilòmetres i de diversos mesos, el jove que s’atreveix a deixar casa seva i a emprendre aquest camí poden ser robats, violats, atonyinats, segrestats i, fins i tot, assassinats. Durant mesos de patiment, de por i de desconfiança travessaran rius i ciutats, s’enfilaran a trens i hauran de deixar la seva vida en mans d’altres a fi d’aconseguir arribar a una terra on, tot i això, continuaran vivint en el màxim anonimat a fi que no els deportin.

 

PREMINIVEN, Jennifer. Aquí és on tot comença

Libby, 16 anys. Gran per fora, i per dins. Els seus somnis són ballar i portar una vida normal.
Jack, 17 anys. Per fora és popular, atractiu, intel·ligent. Per dins viu una profunda batalla interior perquè amaga un secret.
Dos adolescents que aparentment no tenen res en comú, excepte que, per raons contràries, tothom els jutja pel seu aspecte exterior, i no pel que són realment.
Quan una malaurada broma els uneix contra la seva voluntat descobreixen més afinitats de les que imaginen…

 

 

Biblioteca Jove – Biblioteca Comarcal de Blanes

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
PREMIS: 22è Premi de Literatura «Protagonista Jove»
Etiquetat a:                                

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *