Aquesta setmana comentarem Mentida de Care Santos.

CLJ

Sinopsi:

La Xènia lluita per treure bones notes, impulsada per la il·lusió d’estudiar Medicina, però des de fa un temps el seu rendiment és més baix. I és que la Xènia s’ha enamorat, però no d’un noi del seu entorn, sinó d’un fantasma, d’una veu sorgida d’Internet amb la qual comparteix la seva passió per la lectura. Com que la Xènia és decidida i el seu amor virtual no vol quedar amb ella, es proposa sorprendre’l, de manera que comença les seves investigacions amb les poques dades de les quals disposa. I resulta que tot és fals, una mentida, ni la foto ni el nom són reals. Qui és en realitat la seva ànima bessona? Penedida per haver descuidat els estudis, ho confessa tot als seus pares, segura d’haver estat víctima d’algun desaprensiu. Però aviat un paquet inesperat li revelarà la identitat del noi amb el qual va compartir les seves més íntimes emocions. El paquet prové de la presó de menors i conté la història d’un assassí. 

Guanyador del Premi Edebé Juvenil 2015

L’autor:

Care Santos, és el nom amb el qual és coneguda l’escriptora Macarena Santos i Torres. Nascuda a Mataró el 8 d’abril de 1970.

Estudià dret, però aviat es dedicà al periodisme cultural, que exercí en diaris i revistes (ABC, El Mundo, Quimera, Historia y Vida, etc.) i a la literatura. Moltes de les seves obres tenen versió en català i en castellà, s’inicià en la narració juvenil, gènere en el qual ha aconseguit una notable projecció amb, entre altres llibres, Trigal con cuervos(1999, premi Ateneo Joven de Sevilla), Hot Dogs (2001, premi Gran Angular 2000), La lluna.com (2003, premi Edebé), Un camí dins la boira(2006, Premis Literaris de Girona-Ramon Muntaner) o No em preguntis qui sóc (2014, premi Joaquim Ruyra). L’obra novel·lística per a adults comprèn El tango del perdedor (1997), Aprender a huir (2002), El síndrome Bovary (2007), La muerte de Venus (2007, versió en català del 2016), Hacia la luz (2007), Habitacions tancades (2011), L’aire que respires (2013), Desig de Xocolata (2014), amb la qual guanyà el premi Ramon Llull, i Diamant blau (2015). Al gener del 2017 guanyà el premi Nadal de novel·la amb Media vida. Ha col·laborat en els reculls del col·lectiu d’escriptores Germanes Quintana.

Font: enciclopedia.cat

LA TROBADA SERÀ

Divendres, 27 d’abril a les 5 h de la tarda

a la SALA JOVE

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CLJ: Mentida de Care Santos
Etiquetat a:                    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *