David Lozano guanya el premi edebé

de Literatura Juvenil d’enguany.

Des de gener de 1993 es convoquen els premis Edebé  de Literatura infantil i juvenil. Aquest és un guardó reconegut que ha descobert alguns espritors i que ha consolidat la trajectòria professional d’altres, on  els participants són anònims.

Enguany els guanyadors han estat Beatriz Osés amb Soy una nuez (novel·la infantil) i David Lozano amb Desconocidos (novel·la juvenil). Totes dues obres tracten sobre la soletat, un tema complicat on els protagonistes superen els entrebancs.

Podreu adquirir aquestes dues novel·les a partir del març en qualsevol de les quatre llengües oficials: castellà, català, gallec i eusquera, quan l’editorial les publiqui.

Desconocidos és sense dubte una novel·la de misteri que planteja un interessant debat sobre: la identitat, el voyeurisme virtual, la violència de gènere, la seguretat i la soledat en aquest espai tant freqüentat com son les xarxes socials.

 

Desconocidos

Lara és una noia de 17 anys que acaba de sortir d’una relació tòxica. Les seves matinades son l’hora més esperada del dia ja que és quan xateja amb un noi molt interessant a la xarxa. Des de l’altre costat de la pantalla, Gerard també passa despert tota la nit per xatejar amb la Lara. Té 19 anys i viu en una residència universitària. Fart de que només compti el físic en les relacions, es posa  mitjançant un joc a enamorar a una noia que mai l’hagi vist.

Després de llargues converses, ambdós senten atracció mútua i somnien en conèixer en persona. Per ell, xatejar és més fàcil que parlar en persona, especialment si és tímid. Però ha arribat l’hora de conèixer-se i en Gerard la convida una cita en persona. Per la Lara, la trobada es un moment molt esperat però també és córrer un risc ja que, a diferència d’en Gerard, ella mai l’ha vist en fotos.

Paral·lelament, la inspectora de la policia Irene Castell està davant d’un aparent suïcidi d’un jove. El cadàver porta una foto d’una noia identificada com a Lara en la butxaca i al voltant del seu cos hi ha vidres trencats i varies proves que necessiten ser investigats. La inspectora haurà d’afanyar-se per a desxifrar l’enigma, doncs intueix que la vida de la Lara corre perill.

 

David Lozano

David Lozano Garbala (Saragossa, 1974) és llicenciat en Dret per la Universitat de Saragossa. Màster en Comunicació i amb estudis de Filologia Hispànica. Ha exercit com a advocat. En l’actualitat compagina l’escriptura i la docència amb la seva tasca com a guionista per a algunes productores espanyoles. El 2006 va obtenir el XXVIII premi Gran Angular de literatura juvenil amb la novel·la On sorgeixen les ombres. Finalista del Premi Hache amb Heretgia. Finalista del Premi Edebé de literatura infantil amb la seva novel·la El lladre de minuts. És autor també de la trilogia de fantasia gòtica La Porta Fosca, en la adaptació al cinema treballa com a guionista a l’actualitat. Les seves novel·les han estat traduïdes a diversos idiomes i són presents en una desena de països. Edebé ha publicat la seva novel·la infantil, El lladre de minuts, traduïda a l’alemany, italià, persa i turc.

 

Font: edebe.es

 

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
PREMIS LITERARIS: 26a edició dels Premis Edebé
Etiquetat a:                        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *