La gràcia d’aquest llibre és que és un paral·lelisme amb el conte de la Caputxeta Vermella, que tots coneixem.

Carmen Martin Gaite és l’autora d’aquest llibre. És una escriptora reconeguda espanyola. 

Aquí també trobareu els tres personatges de la Caputxeta Vermella, però en un gran bosc urbà: Manhattan. 

La Carmen Martin Gaite ens presenta a la Sara, la nostra Caputxeta. Es vol perdre en els carrers de Manhattan per anar a casa de la seva àvia a portar-l’hi el pastís. En aquest viatge es trobarà amb personatges que li faran prendre decisions complicades i li faran veure el gran desig que té de llibertat. Per a mi aquest recorregut és un viatge del món infantil fins al món “adult”. Un viatge des del món supervisat i controlat pels pares fins al món lliure i independent dels adults. En aquest viatge la Sara haurà de superar perills i pors. Tindrà que prendre decisions gens fàcils per sobreviure en aquesta societat plena de misteris i dificultats.

Un dels personatges que més m’ha agradat és el de la Estàtua de la Llibertat (Miss Lunatic), que acompanya a la Sara en tota la seva aventura.

A mesura que anava llegint el llibre la meva curiositat s’anava multiplicant, perquè volia saber com s’anava adaptant el conte de la Caputxeta a la història que estava llegint. A mi m’ha sorprès molt el personatge de l’àvia, perquè amaga cosetes sorprenents… I el personatge del Llop perquè en un món malvat sempre hem de confiar en trobar una mica d’esperança.

I ara unes anècdotes:
*L’autora ens descriu tan bé Central Parc que fins hi tot hi ha detalls del parc que jo he buscat a Google per saber si son veritat o ficció (Ja m’ho direu).
*Carmen Martin Gaite va ser l’encarregada de traduir a l’espanyol llibres de les germanes Brontë com, Jane Eyre i Cims borrascosos

*Una de les frases que més deia CARMEN MARTIN GAITE i que més m’agrada és
“Mientras dure la vida, sigamos con el cuento”

Si us animeu a llegir-lo us asseguro que no us avorrireu, i que quan arribeu al final quedareu molt sorpresos. Espero els vostres comentaris…

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CAPUTXETA A MANHATTAN de Carmen Martin Gaite
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *