A finals del 2023 a la Biblioteca Comarcal de Blanes es va dur a terme el projecte Àlbums rapejats amb els alumnes del PFI de Comerç de l’IES Serrallarga. Àlbums rapejats és un projecte ideat, dirigit i coordinat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona que es basa en la descoberta literària i l’acompanyament lector per part de joves amb edats compreses entre els 16 i els 17 anys, a través de tallers amb un caràcter marcadament inclusiu, pensat per a tota mena de perfils, siguin lectors o no.
Aquesta proposta està pensada per fomentar el coneixement de nous formats i que permeti generar preguntes més enllà de la lectura. El llibre i la lectura han d’esdevenir l’eina per a la transformació i desenvolupament personal i col·lectiu i també un recurs per potenciar la reflexió i el pensament crític.
Amb l’objectiu de connectar amb els participants i facilitar la creativitat dels joves, s’utilitza el rap com a mitjà d’expressió i es compta amb el suport de diversos talleristes, amb experiència en projectes de caràcter formatiu i pedagògic, familiaritzats amb el hip-hop i amb gènere musical propi d’aquest moviment cultural.
El resultat final del procés és l’elaboració de lletres de forma conjunta per part dels participants (que posteriorment es musiquen i graven) sobre les temàtiques tractades.

 

 

 

 

 

 

 

Els àlbums que es van treballar a les sessions són els següents: 

MIGRACIONS

Títol

Autor/a

Emigrantes

Shaun Tan

El llarg viatge

Daniel H. Chamber

Migrants

Issa Watanabe


GUERRES

Títol

Autor/a

Rosa Blanca

Roberto Innocenti

El diario de las cajas de fósforos

Paul Fleischman

Frank

Ximo Abadía

GÈNERE

Títol

Autor/a

El llibre dels porcs

Anthony Browne

La esposa del conejo blanco

Gilles Bachelet

La història dels Bonobos amb ulleres

Adela Turín

Les sessions d’aquest taller van coincidir amb la primera edició del BUF (Blanes Urban Festival) i el vídeo es va fer públic durant els actes de celebració del 10è aniversari de la Biblioteca Jove. Podeu veure’n un resum en aquest vídeo:

 

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Àlbums rapejats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *