Bona tarda, joves!

La Biblioteca Jove és un espai pensat per a joves d’entre 12 i 18 anys. Es va inaugurar el 24 de gener de 2014, fa exactament 9 anys.

Estem molt contents de poder tenir un espai adequat a les necessitats dels nostres joves. Per aquest motiu cada any celebrem l’aniversari amb una estimació molt especial.

A més cada any, coincidint amb l’aniversari es fa entrega dels Premis Bolleré, concurs de relats breus per a joves. Concretament

No us perdeu detall de com va anar la celebració. Us ho expliquem a continuació.

 

 

LA ECOESPERANÇA ÉS LA ÚNICA OPCIÓ a càrrec de Francisco Vera Manzanares

Quina millor manera per començar que amb una xerrada sobre medi ambient i canvi climàtic? En Francisco és un jove activista climàtic de 13 anys. Fa 3 anys va fundar el moviment “Guardianes por la vida”, una plataforma de més de 500 nens i nenes que lluiten per promoure la consciència ambiental.

Durant la conferència ens va parlar sobre les emissions de CO2, el canvi climàtic, la importància de l’educació ambiental des de petits, l’empatia vers els altres.

També ens va presentar el seu llibre,Que es el cambio climático?” escrit per ell. Una guia amb conceptes sobre ecologia i medi ambient adreçada a qualsevol edat. I ens va ensenyar la importància d’una paraula molt bonica com és l’ECOESPERANÇA. Perquè com ell mateix diu, si prenem el camí adequat i fem el que hem de fer, podem aconseguir un planeta millor.

 

 

 

Si voleu saber més sobre Guardianes por la vida :

 

14a ENTREGA DELS PREMIS BOLLERÉ 

Els premis Bolleré és un concurs de relats breus per a joves. L’objectiu és promoure la creació literària en els joves entre 12 i 25 anys.

Un any més rebem a la Biblioteca molts participants que ens envien els seus relats. Aquest any han estat 30 els treballs presentats (7 de la categoriaA i 23 de la categoriaB)

 

Els guanyadors del Bolleré 2022:

 

CATEGORIA B per a joves de 12 a 16 anys:

200€ al guanyador: Una última pedra presentat amb el pseudònim Silenci. (Autora: Laia Bulach Masgrau) de Sant Cugat del Vallés (Barcelona) 14 anys

 50€ al finalista: Marianne presentat amb el pseudònim Necessito no ser jo. (Autora: Laura Sorolla Alsina) de Sabadell (Barcelona) 16 anys

 El Jurat acorda fer una menció especial destacant el valor i l’originalitat del treball presentat de l’obra: El Jurado presentada amb el pseudònim Lara Earhart. (Autora: Rocío Fernández Lara) de Barcelona 12 anys

 
 

CATEGORIA A per a joves de 17 a 25 anys:

500€ al guanyador: 36 segons presentat amb el pseudònim Gènova. (autora: Carla Maria Clua Alcón de Reus (Tarragona) 25 anys (ara 26)

150€ al finalista: Frisança presentat amb el pseudònim Rosita. (autor: Marc Collado Gurillo) de Begur (Girona) 25 anys.

 

 

Podeu consultar els Relats premiats d’aquest 2022 i dels anys anteriors

 

 

Podeu veure la Notícia completa a la web

 

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
9è Aniversari de la Biblioteca Jove

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *