Puntua aquest llibre?

Avui al Club de Lectura Juvenil hem comentat

“Coconut” de Kopano Matlwa

 

Recordem aquell temps d’abans. Tots sabrem valorar que les coses eren molt més tranquil.les aleshores. Recordarem que aleshores podíem sentir. Recordarem el conte de les pomes verdes i les peres. Que fantàstic era ser una poma verda. Quina desgràcia ser una pera… Però no són tot fruites?

Amb aquest fragment de conte encetàvem la darrera trobada del Club de lectura Juvenil del mes de maig.

 

Coconut és una lectura dividida en dues parts. Dues històries que s’entrellacen. Dues joves adolescents que busquen la seva identitat i viuen moments durs de racisme, violència i prejudicis racials.

Els joves han conegut una de les escriptores joves més reconegudes al continent africà. Per a ells, la literatura africana ha sigut un descobriment, ja que d’aquest continent i de la seva cultura en sabem ben poc i el que hem llegit sobre Àfrica, sovint és de la mà d’algun escriptor europeu o occidental.

 

 

 

Realment dediquem una hora de la trobada per comentar cada lectura i mitja horeta més per aprofundir a la temàtica de fons, amb dinàmiques diferents. Però cal dir que se’ns fa molt curt i fins i tot si disposéssim de tot el temps del món sempre hi hauria algun petit detall per trobar.

Aquesta vegada el pati de la magnòlia es va convertir en l’escenari de la dinàmica d’aquest mes. Entre tots vam construir per peces l’iceberg del classisme i, després d’un debat molt intens, vam aconseguir posar-nos d’acord. Fantàstic joves!

 

 

 

I això ja s’acaba! Ens acomiadem del Club de lectura Juvenil amb una trobada molt especial:

El divendres 10 de juny a les 17h al Teatre de Blanes amb l’obra de teatre “Somni d’una nit d’estiu” de William Shakespeare

Us esperem a tots i totes!

 

 

 

 

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CLJ: Coconut de Kopano Matlwa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *