Puntua aquest llibre?

Avui al Club de Lectura Juvenil hem comentat

“Piruetas” de Tillie Walden

 

“Durant deu anys el patinatge artístic va ser tot per a Tillie Walden. Entrenava dia i nit i es passava els caps de setmana competint a les pistes de gel de tot el país. El patinatge es va anar convertint en el seu refugi, on desconnectar de l’estrès de l’escola, l’assetjament i la família. A l’anar a viure a Nova Jersey les coses comencen a canviar…”

Una novel·la gràfica que tracta sobre l’assetjament, l’acceptació de la sexualitat i deixar tot enrere per fer allò que més t’agrada.

Piruetas 3º edición : Walden, Tillie, Mosquera, Natalia: Libros - Amazon.es

 

 

 

Amb els joves del club juvenil vam analitzar cada capítol, cadascun d’ells una tècnica de patinatge i a cada vinyeta un munt de sentiments.

També vam veure com Tillie Walden utilitza un estil de dibuix senzill, sense centrar-se massa en el fons. Amb tonalitats blanques i liles i afegits de color groc per potenciar moments importants de la història. Un estil que, en general, ens transmet pau, tranquil·litat, solitud i reflexió. En tractar-se d’una novel·la autobiogràfica, ens ha permès arribar a comprendre com era la vida de la protagonista i com se sentia en cada moment.

 

 

El tema de l’assetjament escolar i la identitat sexual són uns dels temes que més inquietuds provoquen en els joves. És per això que, més de la meitat del temps de la trobada d’aquest divendres, el vam dedicar a debatre qüestions sobre aquests temes i a relacionar-les amb la novel·la de Piruetas.

També, amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, vam parlar sobre la disciplina del patinatge artístic. Aprofitant també l’experiència d’alguna jove del club que hi participa. I com, moltes vegades l’esport, ens ajuda a superar situacions complicades i ens serveix de refugi en moments difícils de la nostra vida.

 

Gràcies una vegada més joves, perquè enriquiu la Biblioteca amb tot el que ens aporteu.

Ens retrobem a la Sala jove de la Biblioteca el dia 27 de maig amb “Coconut” de Matlwa Kopano

 

 

 

 

 

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CLJ: Piruetas “Dia Internacional de la Dansa”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *