Eiiii joves

Ahir al Club de Lectura Juvenil vam comentar:

JAIME DE CRISTAL de Gianni Rodari

amb l’ Olga Cercós

Aquest curs tenim un Club de Lectura molt variat. Durant aquest mes, els/les nostres joves han fet dues lectures diferents d’un mateix llibre. Els vam recomanar que llegissin Jaime de Cristal, però des d’una perspectiva diferent. Primer fixant-nos només amb les il.lustracions i desprès afegint el text.

A més, coincidint amb els 100 anys de Rodari, una de les figures més rellevants de la literatura infantil, hem volgut que ens acompanyés una gran actriu i contacontes molt especial: l’Olga Cercós.

 

Gràcies a ella, els/les nostres joves del Club, han descobert aspectes que no coneixien de Gianni Rodari, però sobretot crec que han aprés que les paraules quan les unim cobren un sentit per molt esbojarrat que sigui i això ens permet somiar.

Durant la trobada hem pogut aprofundir en molts aspectes de la lectura Jaime de Cristal, i fer-ho, ens ha permès reflexionar sobre aspectes com: La veritat, el poder o la transparència.

Cal dir que amb la dinàmica de “La gramàtica de la fantasia” ens ho hem passat molt bé. Us recomano que busqueu paraules divertides als diaris i revistes, les retalleu i intenteu formar frases amb elles. Veureu que mica en mica podeu anar escrivint la vostra pròpia història.

Aquí teniu algunes de les recomanacions de llibres de Rodari que l’Olga va destacar durant l’Hora dels joves d’ahir:

  • El llibre dels perquès (Un llibre amb solapes que dóna respostes amenes i senzilles a preguntes que solen fer-se els nens)
  • Gramàtica de la fantasia (Una guia pedagògica per estimular la creativitat en els nens i ensenyar-los a inventar històries)
  • El llibre dels erros (Gianni estava convençut que «els errors no es troben en les paraules, sinó en les coses; hem de corregir els dictats, però sobretot cal corregir el món»)
  • Les aventures d’en cebeta (Una divertida faula contra les opressions protagonitzada per unes fruites i verdures entranyables)

Agraeixo moltíssim l’atenció i la participació dels nostres joves durant la trobada. Sou molt grans! I a l’Olga la seva implicació i professionalitat.

Ens trobarem el proper 21 de Gener a les 17,30h per comentar la propera lectura: El Clàssic…

Oliver Twist de Charles Dickens,

a la Biblioteca Comarcal de Blanes

Bones festes!

 

 

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CLJ: Jaime de Cristal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *