Eiiii joves!

 

Ahir varem poder gaudir d’una 5a trobada del Club de Lectura Juvenil “Lectures Confinades”!

Són moltes les inquietuds i dubtes que durant aquests dies se’ls planteja als joves en relació a la tornada a aquesta nova realitat.
Per a ells també se’ls fa difícil adaptar-se a tot el que ens vindrà i per això varem decidir començar la sessió parlant sobre la part d’escriptura que els havia recomanat per aquesta setmana: La tornada a la Biblioteca

En general tots tenen ganes de tornar, d’endur-se llibres, de trepitjar de nou l’espai jove de la Biblioteca de Blanes però també tenen por. Una por a com serà aquest moment, si es sentiran segurs, si faran servir equips de protecció… A continuació podeu veure una breu pinzellada de com alguns d’ells s’imaginen i volen que sigui aquesta tornada:

La tornada a la Biblioteca m’agradaria que fos en uns mesos i amb mesures de seguretat. Jo crec que serà d’aquí a 1 o 2 mesos. Crec que es podran tornar tots els llibres però allà els desinfectaran. De moment, no donaran llibres i haurem d’entrar d’un en un, a un metre, i amb un aforament limitat. També haurem de dur mascareta i guants i a l’entrar ens faran desinfectar-nos les mans.

– A mi m’agradaria que la tornada a la biblioteca fos normal però que també s’hi pogués parlar fort. Però crec que no serà ni de bon tros així i que quan tornem a la biblioteca serà de la manera següent: No podrem ni tocar ni fullejar els llibres i els llibres que vulguem els haurem de demanar a els/les empleats/des de la biblioteca perquè ens els donin ells/es. Quan entrem, ens haurem de posar mascareta (si no en portem), a la biblioteca ens haurem de posar guants (ens els donaran allà), haurem d’estar a una distància de 2 metres de l’altra gent i no podrem seure ni a les cadires ni als pufs. També crec que haurem d’entrar de 20 en 20 com a molt (i depenent de la secció a la que vagi cada un) i que quan algú torni un llibre, s’haurà de desinfectar immediatament i no seran a l’abast del públic de nou, fins entre una i dues setmanes després. Evidentment no es podran fer ni clubs de lectura ni clubs de jocs de taula.

 

 

Desprès d’aclarir molts dels seus dubtes varem continuar amb la sessió per parlar sobre les seves lectures. Aquelles novel•les que durant aquests dies estan llegint en paper o a través de plataformes. Alguns han optat per prendre’s un respir i tornar a rellegir aquells llibres que tenien per casa i que feia molt de temps que no tocaven. D’altres treballen en lectures recomanades des del institut.

Com és el cas de dos de les noies de primer de la ESO que cada setmana aprofitem per aprofundir en la lectura “El palacio de la medianoche” de Carlos Ruiz Zafón, que estan treballant des de l’assignatura de castellà. A la trobada d’ahir, varem parlar sobre com es senten els joves i infants que arriben als orfenats i que en pensen de l’adopció.

 

Per acabar, teníem preparada una dinàmica sobre els llibres que es poden trobar a moltes plataformes digital com l’EBiblio i d’altres que es poden descarregar en PDF des d’editorials com www.planetalibro.net. Recursos per aprofitar durant aquests dies de confinament.

 

Ens tornem a trobar, com cada setmana,

El dissabte dia 23 de maig a les 12h.

Per continuar parlant, per continuar llegint, per continuar expressant els nostres sentiments i sobretot per passar una bona estona junts. Si vols afegir-te només has d’escriure un correu electrònic a biblioteca@blanes.cat

Cuideu-vos molt i una forta abraçada!

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CLJ: Lectures confinades 5

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *