Hola joves!!

 

Dimarts 28 de Gener Educació de Qualitat

Passat el temporal, arriba la calma! O no… ja que alguns dels nostres joves van quedar-se atrapats a la Biblioteca Jove…

Van ser cridats pels alts càrrecs de la Biblioteca per complir una missió molt important:

 

Benvinguts a la Biblioteca Comarcal de Blanes, us hem trucat perquè necessitem l’ajuda d’uns experts detectius per poder recuperar informació molt valuosa per nosaltres.

No sabem com ha passat però creiem que algú ha pogut entrar per manipular un document d’alt secret. Segons hem vist per les càmeres, i algunes pistes que hem anat trobant, creiem que el document ha d’estar prop d’aquesta zona.

També, per tal de protegir la zona d’intrusos, un cop tancada la porta, no es podrà obrir per fora per cap de les maneres. Però no patiu, nosaltres tenim una altra clau dins la sala per poder sortir un cop haguem recuperat el document.

Això si… tenim només 60 min per fer-ho… sinó…. estem perduts.

 

Ràpidament es van posar en marxa i, no només van trobar els documents perduts, sinó que van aconseguir escapar en 48 minuts!!

   

 

 

 

 

 

 

 

 

I quins eren els documents tan importants? Doncs els reptes a Catalunya sobre l’Objectiu de Desenvolupaments Sostenible d’una Educació de Qualitat, on vam veure que un d’aquests reptes estava molt relacionat amb les habilitats i competències requerides per resoldre l’escape room:

Fomentar l’aprenentatge de competències per a un entorn canviant, que requereix adaptabilitat i rapidesa, treball en equip, gestió de la informació, pensament crític, capacitat de comunicació i resolució de problemes.

Sens dubte, els nostres joves van demostrar ser els millors detectius. Bona feina!!

 

 

Dimecres 29 de Gener Fam Zero

En aquesta sessió vam fer la dinàmica del Banc Mundial, on calia negociar entre 4 grups per poder aconseguir el material necessari per aconseguir l’objectiu del joc: construir tants cubs perfectes com fos possible en 20 min.

Però no penseu que va ser tan fàcil… cada grup representava un país amb un índex de pobresa determinat, és a dir, cada país tenia més o menys material per poder construir aquests cubs i havia de negociar amb els altres països per aconseguir tisores, cola, regles, folis o llapis.

Creieu que les negociacions i els acords van ser fàcils i es van complir? Els nois/es van veure aliances entre els països més rics, discussions entre bàndols, moments de col·laboració i pau, competitivitat, raonaments solidaris, etc.

Sens dubte una dinàmica molt interessant per veure certes semblances amb la realitat internacional.

Per concloure la sessió, vam crear un debat sobre diferents dades relacionades amb el malbaratament alimentari, i en vam fer una pluja d’idees per poder combatre-la des del nostre centre més íntim, casa nostra.

 

 I la propera setmana més!

El dia 5 de febrer : Salut i Benestar.

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
ÀGORA JOVE: Propera sessió: Salut i Benestar
Etiquetat a:        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *