Biblioteca Jove – Biblioblanes:

Al Club de lectura Jove aquest mes hem comentat

Wonder de R.J. Palacio.

 

El mes de gener hem llegit Wonder, una novel·la que va estrenar la seva versió cinematografica el 2017. El llibre es va editar l’any 2012, i des de llavors a venut més de 5 mil·lions còpies. La trobada ha estat molt interessant i entretinguda. Hem convidat als nois i noies del Club de Lectura de l’Institut S’agulla , i conjuntament hem treballat temes que es tracten en el llibre.

El llibre:

Wonder, ha estat un llibre que a agradat als participants en el club. L’opinió en general sobre la lectura ha estat que l’han trobat interessant, entretingut, variat, divertit, fàcil de llegir i que ha captivat de seguida als lectors.

La trobada:

Primer hem resumit el llibre explicant que és el que més ens ha agradat, i el que no. A continuació hem fet un joc genètic. Hem utilitzat el quadre de Punnett que ens explica la Via a la pàgina 145. Amb aquest podem entendre el funcionament d’alguns cromosomes, per exemple el que ens indica el color dels ulls. Així que, després que la Rocio ens expliqués com funciona, hem practicat una mica amb els quadres.

 

 

Després ens em divertit moltíssim fent un “role playing“.  Hem treballat aspectes relacionats amb  l’amistat i la resolució de conflictes, basant-nos en escenes narrades en la novel·la. Hem escenificat dues situacions diferents, una relacionada amb l’August (el protagonista) i una altra amb la Via:

Situació 1:

VIA: “i (l’August) em va explicar el que havia passat. Havia sentit per casualitat uns nois dient coses lletgíssimes d’ell. No li importava el que diguessin, aquells nens; però el que li havia fet mal era que un dels nens era el seu <millor amic>, el Jack Will.”

  • Algun cop heu sentit com un amic us criticava, o heu criticat a algun amic i aquest s’ha assabentat?
  • Com vau actuar en cada cas?
  • L’August mai va dir res al Jack que l’havia sentit, ni va demanar explicació, així que en veure que l’August no el parlava, en Jack també es va allunyar d’ell i l’amistat quasi es perd. Creieu que l’August va actuar de la millor manera? Haguéssiu fet quelcom diferent?

 

Situació 2:

La Via, al començar la nova etapa d’institut, veu com les seves amigues canvien molt i això fa que s’acabin distanciant.

  • Heu vist que passés això amb companys vostres, en començar l’ESO? Expliqueu alguna experiència
  • Quines creieu que han sigut les causes
  • Creieu que mai podreu i/o voldreu tornar a ser tant amics com éreu abans?

 

Les fotos:

 

 

Biblioteca Comarcal de BlanesSala Jove

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CLJ: Gener 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *