Els participants del nostre club recomanen aquest llibre a lectors interessats en la tecnologia.

 

CLJ Atrapats a la xarxaDivendres, a la trobada del Club de Lectura Juvenil vàrem comentar el llibre Atrapats a la Xarxa de l’escriptora Michelle Gagnon.

El llibre ambientat a la ciutat de Boston és una novel·la d’intriga on els protagonistes corren i circulen per sota del sistema per no ser detectats i capturats, al mateix temps que intenten boicotejar un experiment il·legal que duen a terme amb persones humanes.

Els nois i noies del CLJ han discrepat en la valoració d’aquesta lectura. N’hi ha a qui li ha agradat i ho ha trobat entretingut però també a qui se li ha fet llarg i no li ha agradat.

És un títol que recomanarien a persones que els hi agradi i l’interessi el món de la tecnologia i en particular la programació. Les seves impressions sobre aquesta novel·la juvenil han estat:

 

“Molt bona història.”

“Era avorrit i no era enganxós.”

“Éste libro me gusta mucho.”

“M’ha semblat una mica avorrit tot i que no he pogut acabar de llegir-lo.”

“Una mica avorrit al començament però després la intriga m’ha enganxat.”

 

El comentari d’aquest llibre ens ha donat peu a comentar temes diversos com per exemple què en sabem sobre els hackers i sobre les cases d’acollida.

Hem fet una mica de recerca i hem trobat que segons la Viquipèdia un furoner/a (de l’anglès hacker) és una persona que te gran coneixement de les xarxes i els sistemes informàtics. Pot introduir-se en un sistema informàtic, sigui de manera legal o il·legal per a exhibir les seves habilitats. Es distingeix del pirata informàtic perquè aquest segon opera amb ànim criminal.

Sobre els Centres d’acollida hem no ens havíem plantejat mai la seva existència de la manera en que ho descriu el llibre, en canvi si que hem sentit a parlar dels Centres de Menors. La diferència entre uns i altres és que els primers son centres residencials als menors de 18 anys que per motius diversos s’han de separar dels seus pares, en canvi el segon és un centre on un jutge decideix que ha d’anar un menor que ha infringit la llei.

 

 

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
CLJ: Novembre 2017
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *