El mes vinent llegirem aquesta esbojarrada i reconeguda novel·la amb tints autobiogràfics que ens explica la vida i, sobretot, el sentit i la percepció de la vida d’Ignatius J. Reilly.

John Kennedy Toole va viure la seva infantesa a Nova Orleans. La seva mare, Thelma Ducoing Toole, era una dona extravagant i narcisista, que adorava el seu únic fill. El pare de Toole era mecànic i venedor de cotxes. La mare complementava els ingressos familiars donant classes de música. Abans d’obtenir una llicenciatura a la Universitat Tulane, Toole va obtenir un màster a la Universitat de Colúmbia, i va passar un any com a professor adjunt d’anglès a la University of Louisiana a Lafayette. Més tard va ensenyar al Hunter College de la ciutat de Nova York. Tot i que va seguir un doctorat a la Universitat de Colúmbia, va haver d’interrompre els seus estudis, ja que va haver d’incorporar-se a l’exèrcit l’any 1961. Toole va servir dos anys a Puerto Rico, ensenyant anglès a reclutes hispano-parlants. Una vegada acabat el servei militar, Toole va retornar a Nova Orleans per viure amb els seus pares i ensenyar al Dominican College. Passava una bona part del seu temps al Barri Francès en companyia d’alguns músics i escrivint.

La conjura de los necios

No va aconseguir publicar la seva obra i poc després es va suicidar. El que ve després ja és gairebé llegenda: la seva mare, convençuda de la genialitat del seu fill, va lluitar sense descans fins que va aconseguir publicar l’obra que, un any després, va guanyar el Premi Pulitzer.

Per acompanyar la lectura us hem preparat un díptic sobre altres bojos més coneguts de la literatura, cliqueu aquí per llegir-lo.

Gaudiu de la lectura!

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Una conxorxa d’enzes, de John Kennedy Toole

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *