L’escriptor armeni William Saroyan ens presenta, en aquesta novel·la, a Homer Macauley, un nen de catorze anys que cada dia, quan surt de l’escola, treballa com a repartidor de telegrames a l’Oficina de Correus. La feina li agrada, però no tot és felicitat ja que molts dels telegrames que ha d’entregar anuncien la mort d’un familiar. Homer és el testimoni mut de les reaccions d’aquells que han perdut un ésser estimat i això fa que, a poc a poc, el nen graciós es vagi convertint en un adult en una mena de catarsi que deixarà al descobert la veritable “comèdia humana”.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és imatge-10.png

Saroyan va introduir l’impressionisme en la narrativa i el teatre: a moltes de les seves obres no hi ha intriga i es limiten a expressar un estat d’ànim sempre optimista i una característica humanitat mitjançant l’observació dels detalls, costums i conductes. S’inspirava amb freqüència en experiències de la seva infància entre els agricultors armeni-americans de la Vall de San Joaquim i tractava sovint el tema del desarrelament dels immigrants.

La comèdia humana va convertir-se en una pel·lícula d’èxit, la va protagonitzar Mickey Rooney i el guió el va escriure el propi autor. També es va convertir en un musical que es va estrenar a l’escena Off-Broadway el 1983 i va tenir 79 funcions.

En aquest enllaç podeu llegir el díptic que hem preparat per acompanyar la novel·la.

Bona lectura!

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
La comèdia humana, William Saroyan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *