Lovecraft, celebrat escriptor de narracions terrorífiques breus, ens endinsa amb aquesta història en el seu món de religions i deus antics i macabres que sovint escapen a la comprenssió de la ment humana.

A les muntanyes de la follia comença amb un grup de científics de la Universitat de Miskatonic que emprenen una expedició a l’Antàrtida. Pocs dies després del seu aterratge al continent glaçat, el grup d’avançada informa per ràdio del descobriment d’uns estranys fòssils que no saben ben bé com classificar. Entusiasmats, la resta de científics decideixen unir-se als seus companys per analitzar junts la misteriosa troballa. Quan arribin, però, es trobaran amb una macabra sorpresa.

A les muntanyes de la follia

Aquesta obra sorgeix de l’interès de Lovecraft per les expedicions a l’Antàrtida, i per la seva reconeguda admiració a Edgard Allan Poe. Es diu que aquesta obra seria una continuació de Les Aventures d’Arthur Gordon Pym. De fet, A les muntanyes de la follia es podria llegir com la tercera part d’una trilogia molt especial:

  • la primera obra seria l’unica novel·la de l’escriptor bostonià, Les Aventures d’Arthur Gordon Pym (1838) en la que el fill d’un comerciant decideix embarcar-se d’amagat en una balenera en la que viu nombroses aventures fins que s’interna en els paratges prodigiosos dels mars antàrtics i pateix una sorprenent revelació amb la que acaba la història.
  • la segona obra seria L’esfinx dels gels (1897), de Jules Verne que és el relat d’un viatge intrèpid, a la recerca d’Arthur Gordon Pym, a bord del vaixell Halbrane que està sota el comandament del germà del capità del vaixell en el que viatjava Pym.
  • i la tercera obra, seria aquesta novel·la, que finalitzaria la història.

Per acompanyar la lectura us hem preparat el díptic, Llibres ficticis, podeu clicar el títol per llegir-lo.

Bona lectura!

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
A les muntanyes de la follia, de H.P. Lovecraft

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *