lecures_tertulia_2024_1
lecures_tertulia_2024_2
lecures_tertulia_2024_3

4 MAIG

El amor en tiempos de cólera de Gabriel García Márquez

L’obra comença amb la mort de Jeremías de saint-Amour, un emigrant haitià amic del doctor Juvenal Urbino, un dels personatges de la història. La mort del seu amic causa al doctor Urbino un fort sentiment de que la seva mort s’aproxima, com una premonició. Li recorda el mateix dia del seu tràgic final, recordant el dia de la seva infantesa on el seu pare li recorda que ha arribat a certa edat, amb la mort, ni els seus fills el recordaran amb l’edat de la seva mort. La seva esposa, Fermina Daza, fou la seva acompanyant incondicional durant els 50 anys d’un matrimoni transformat per la paciència de viure junts tants anys, doncs Fermina es va casar amb Juvenal plena de dubtes.

“El amor en los tiempos del cólera” de García Márquez

13 ABRIL

La Llibretera de París, de Kerri Maher

Una novel·la sobre l’epopeia de la fundació i l’auge d’una de les llibreries més mítiques del món. Un cant emocionant a l ‘ofici de llibreter i a la literatura universal. Quan la Sylvia beach, una jove americana amant dels llibres, obre Shakespeare and Company en un carrer tranquil de París de 1919, no s’imagina que canviarà el curs de la literatura. Shakespeare and Company és molt més que una llibreria. Hemingway i molts dels escriptors de la Generació Perduda la consideraran la seva segona casa.

LA LLIBRETERA DE PARIS - KERRI MAHER - 9788419179005

2 MARÇ

Puzzles, de Joan Adell

En Joan Adell ens presenta una novel·la plena d’acció, preimiada ala ciutat valenciana de Silla, que retrata amb contundència uns personatges d’una burgesia decadent i influent de la Barcelona actual. Empreses, cases, cotxes, iots, relacions socials… el marc daurat de personatges fascinants, tant pel seu físic com per la seva personalitat. Un somni fet realitat per a aquella petita burguesa de vint anys. De mica en mica, peò, va anar-se sentint primer com una joguia, i més endavant comuna mascota al servei dels capricis més absurds… Fins ara ha transigit en tot, pensant només en l’estabilitat del seu matrimoni, però s’ha adonat que està pagant un preu excessiu. Els incidents del darrer viatge han estat la gota que fa vessar la pica. I ell se n’adonarà ben aviat, o potser ja ha començat a notar-ho…

Obra | Associació d'Escriptors en Llengua Catalana

2 FEBRER

Un caballero en Moscú, d’Amor Towles

Escrita amb suma elegància i sentit del humor, aquesta novel·la excepcional ens parla de la nostra innagotable capacitat per fer front a les desgràcies de la existència

Condemnat amort pels “bolcheviques” al 1922, el comte Aleksandr Ilich Rostov eludeix el seu tràgic destí per un innesperat gir del destí. Gràcies a un poema subversiu escrit deu anys abans, el comité revolucionari commuta l apena màxima per un arrest domiciliari innaudit: l’aristòcrata passarà la resta dels seus dies a l’Hotel Metropol, microcosmos de la societat russa i exponent del luxe i la decadència que el nou règim s’ha proposat erradicar.

12 de GENER

El consentiment, de Vanessa Springora

La història que ha causat un terratrèmol a França d’impacte mundial

Seduïda a l’edat de catorze anys per Gabriel Matneff, cèlebre escriptor de cinquanta, Vanessa Springora desgrana, tres dècades més tard, el control i la manipulació que aquell home va exercir sobre ella, enamorada en cos i ànima, i l’empremta inesborrable de la relació al llarg de la seva vida. De Matzenff, com Springora va descobrir ben aviat, eren àmpliament conegudes es relacions depredadores i impune amb menors de setze anys que, a més, nodrien la seva obra d’escriptor amb fama d’apassionat.

El consentiment - Vanessa Springora | Grup62

Mostra la imatge original