El maig participen al projecte LiceuBib, un projecte del Departament de Cultura, que, a través del Servei de Biblioteques de la Direcció General de Cooperació Cultural i el Gran Teatre del Liceu, col·laboren per facilitar que les biblioteques ofereixin clubs al voltant de l’òpera, facilitant-los recursos per dur a terme aquestes activitats. Aquests clubs van acompanyats d’una xerrada i d’una sortida per a veure l’obra representada al Liceu.

Aquest any, aprofitant que el Dia Internacional de la Dansa és el 29 d’abril, tractarem el ballet Giselle. En concret, l’adaptació que n’ha fet el coreògraf Akram Khan. Precisament, el díptic d’aquest mes, que podeu llegir aquí, és un article en el que s’analitza extensament aquesta adaptació.

El llibre que llegirem serà Quadres de viatges, de Heinrich Heine en l’obra del qual es van basar Théophile Gautier y Jules-Henri Vernoy per a escriure el llibre de Giselle. Igual que en el text en el que es van basar Gautier i Vernoy, en aquestes quadres de viatges trobem una clara manifestació del romanticisme en el que es va fonamentar la major part de la seva obra: el retorn a les arrels, el lirisme que sorgeix davant d’un paisatge inèdit i virginal, la història que ens permet conèixer-nos… I, sobretot, trobem al narrador que es nodreix de llegendes populars que va recopilant en el seu camí i que intercala en el seu relat.

Quadres de viatges : Heine,Heinrich: Amazon.es: Libros

Com comentàvem abans també podeu assistir a la xerrada que en farà en Pol Avinyó el 29 d’abril a les 19h de la tarda sobre el ballet.

I, els que tingueu entrada, recordeu que el 7 de maig assistirem al Liceu a veure el ballet Giselle d’Akram Khan.

Bona lectura

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Giselle

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *