FELIU REI

DE LES OVELLES

Olivier Tallec

 

Hem acabat l’any amb la lectura d’un àlbum il·lustrat d’il·lustracions i argument molt subtil.

La història d’una ovella que… mentre pastura tranquil·lament per un prat, el vent deixa caure una corona al seu costat. Desprès de posar-se-la al cap i aixecar-se sobre les potes del darrere tria una branca com a ceptre. Així es com l’atzar la converteix en el rei de les ovelles, i com es deixa portar per l’embriaguesa del poder: caceres de lleons, passejos pels jardins reials, recepció d’ambaixadors del món animal…

A partir d’aquí, les aspiracions de l’ovella coronada s’aniran fent més i més exigents, més i més absurdes i més i més similars a les que ostenten els membres de la reialesa…
Tenir privilegis, apartar les ovelles que no siguin del mateix color, fer portar animals de fora per poder-los caçar, comandar un exèrcit, viure en un palau, sotmetre a vassallatge els altres animals… i tot d’actituds prepotents. Per sort, un altre cop de vent li pren la corona i torna a ser igual que les altres, però, ai!, on va a parar ara aquesta corona.

Tots hem pensat que era irònic però molt real.

Una faula irresistiblement divertida i filosòfica que fa front a la gran qüestió del poder i els seus abusos.

 

Ai, però! la història ens ha ensenyat que…. depèn de com bufa el vent, la corona que un dia és damunt del cap, pot passar a un altre cap… et voilà! tornem a començar!  I així ha estat, un final dramàtic.

El mateix autor l’Olivier Tallec creu que aquest àlbum il·lustrat és una veritable eina per això, tothom ha dit la seva i el què si ens ha quedat clar a tots, grans i petits és que el poder no és per sempre i que qui té el poder cal que sigui humil perquè rés és per sempre.

 

Ens ho hem passat molt bé!!!

 

By Isabel Brunet

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
MINICLUB: desembre 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *