LA CINTA CAGADUBTES

GEMA CIURÓ

Iep, petits i petites!

Aquest mes al Miniclub hem après un munt de paraules noves! Cagadubtes, somiatruites, llepafils, panxacontent, etc. I totes elles són especials perquè només existeixen a la llengua catalana, són intraduïbles a altres llengües!

La Cinta és indecisa i es rumia massa les coses. Hi pensa cada acció que ha de prendre perquè té por a que l’opció que ha descartat siga la que realment hagués volgut. Es pot afirmar, sens dubte, que la Cinta és una autèntica cagadubtes.

Estiracordetes és una col·lecció de deu contes protagonitzats per nens, que posa en valor alguns mots compostos de la llengua catalana per mantenir-los vius, apropar-los al públic infantil i fer-ne conèixer el significat d’una manera simpàtica.

Gema Ciuró és pedagoga i bibliotecària. Viu i treballa entre llibres i totalment vinculada a la literatura. Està al capdavant d’una biblioteca pública des que tenia dinou anys, on, sobretot, treballa el foment de la lectura per a totes les edats i per a tots els públics.  

Aquesta sessió va ser especial! Ja que ens va visitar i llegir els seus contes l’autora, la Gema Ciuró. Vam poder saber què significaven totes aquestes paraules compostes i com utilitzar-les al nostre dia a dia. A més ens va explicar que la Cinta cagadubtes, la Clara Llepafils, en Joan somiatruites i en Ramon panxacontent existeixen de veritat! I que de ben segur que en coneixem més dels que ens pensem!

També vam fer uns tallers sobre els contes on vam degustar fils, estampar dubtes, fer un collage de somnis i reviure moments que ens fan sentir contents. Tot plegat va fer que tinguéssim un bon repertori de noves paraules.

I, per últim, vam rebre uns diplomes, vam acomiadar-nos i ens vam fer aquestes magnífiques fotos!

Molta sort als miniclubers que el curs que ve passen al club de lectura benjamí i fins aviat als que continuaran el curs que ve al Miniclub!

Molt bon estiu i bones lectures!

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Miniclub: juny
Etiquetat a:        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *