EL LLADRE DE GALLINES

Beatrice Rodríguez

 

Hem encetat l’any amb la lectura d’ aquest àlbum il·lustrat  de la Beatrice Rodríguez, una mestra de la narració sense paraules que ens porta una història per “llegir” abans de saber llegir.

Des de la primeríssima imatge, el lector entra en la història i es veu embrancat en una escena d’acció.

Una guineu rapta a una gallina que viu amb un ós, un conill, un gall . Amb aquest inici, podem pensar que la vol per menjar-se-la però no, no té gens a veure amb això.

Durant la fugida, l’ós, el conill i el gall perseguiran a la guineu fins a la fi del món, enfrontant-se a mil perills per rescatar a la seva amiga gallina. Tan sols tres paraules converteixen l’escena en un conte, sense preàmbuls, sense res més que un títol:

LLADRE DE GALLINES

Una història de bons i dolents, una faula d’animals amb un final inesperat, una història que ens ha emocionat i sorprès als grans i als petits amb diferents punts de vista, diferents veus i com que les il·lustracions són tan clares i plenes de color els nens han pogut anar donant forma a la història sense necessitat de llegir-la.

Els petits lectors, han vist una bonica història d’amistat i els més grans han anat més enllà i han interpretat la història de múltiples maneres.

El que sí queda clar és que les aparences a vegades enganyen, que hem de deslliurar-nos dels prejudicis i que l’amor no té límits de cap mena… i que la guineu, vermella com la de l’editorial,  ens ha robat el cor.

By Isabel Brunet

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
MINICLUB: gener 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *