EN JORDI

I EL DRAC

Aron Dijkstra

 

Avui ha estat un Miniclub especial perquè ha estat el darrer d’aquest curs.

Especial també perquè, avui l’hem encetat parlant de la llegenda de Sant Jordi i seguidament ja hem pogut fer referència al meravellós enfocament de la llegenda de Jordi i el drac que ha fet aquest magnífic autor i il·lustrador Aron Dijkstra perquè els més menuts aprenguin que, de  vegades, quan renuncies a una batalla, surts guanyant.

Aron Dijkstra dibuixa des que va poder sostenir un llapis. El seu segell personal, és l’ús de tintes, llapis i pintura. Les il·lustracions que ha creat per Jordi i el drac són en tons forts que et transporten a l’Edat mitjana a cadascuna de les pàgines.

Hem fet una primera lectura i ens hem adonat que el drac d’aquest conte… no volia lluitar!! En Banyatrencat, que així es deia el drac, tenia la banya trencada i estava cansat i ressentit de tantes lluites però és clar, el petit Jordi era un cavaller i com a tal es mor de ganes de derrotar al drac.

En Banyatrencat  va tornar boig en Jordi, qui ha de baixar al poble a per una espasa més grossa, un escut ,una armadura, perquè cada vegada que torna al cim, el drac li indica que li falta alguna cosa per lluitar pero la veritat és que no li ve gens de gust lluitar i no para d’inventar excuses per a no fer-ho. Finalment el petit cavaller es dóna per vençut i decideix desistir en la seva obstinació i tornar a casa, però ara és el drac qui li demana que es quedi: està sol i avorrit però és que no vol lluitar, prefereix jugar.

Una història diferent de cavallers i dracs que aposta per guanyar amics i no batalles. Així és com el petit Jordi es convertirà en un cavaller de llegenda, molt més estimat que temut.

Aquest conte i aquesta versió, els  ha agradat molt als nens perquè el drac protagonista no té res a veure amb els malèfics  dracs d’abans.  Els pares els ha encantat perquè en Banyatrencat és totalment un drac anti-violència!La seva filosofia és la de no barallar ni lluitar … llevat que sigui a algun joc de taula, on tots es diverteixen i ningú surt ferit.Ens ha ensenyat a tots, menuts i grans que cal vèncer els obstacles, i que ,igual que Jordi va perfeccionant el seu equip de lluita,  al final en lloc de lluitar arriben a un acord de pau.

Qui vol guerres podent guanyar amics? 

En acabar, hem fet un repàs de tots els àlbums il·lustrats que hem fet durant el curs i hem comentat quin ens havia agradat més….. i…. ha estat tota una sorpresa!!!! 

 Fins el curs vinent!!!!!

By Isabel Brunet

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
MINICLUB: abril 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *