Aquesta setmana ha vingut carregada de dues trobades fantàstiques amb els participants del Club Infantil Aleví (10 i 11 anys) on hem comentat “Amy i la biblioteca secreta”.

 

 

Amb aquesta lectura ens hem endinsat en un tema que no ens ha deixat indiferents: la censura a les biblioteques.

I és que l’Amy és una nena lectora que no entén perquè de cop i volta es comencen a prohibir llibres a la biblioteca de la seva escola. Així que decideix fer una biblioteca secreta per el seu compte i la veritat és que no li resulta gens fàcil aconseguir-ho.

 

I en les trobades ens hem preguntat si està bé prohibir… si això fa que encara tinguem més ganes de fer alguna cosa… si hi ha d’haver límits en el que llegim… qui pot decidir que podem llegir i que no…

Com veieu, un munt de preguntes que han creat converses ben interessants entre tots els petits-grans lectors.

Si una cosa hem tingut clara és que els extrems potser no son el millor… sovint és més fàcil buscar un punt mig. I també és veritat que les prohibicions sovint provenen d’un punt de vista més aviat subjectiu, cosa que és difícil de controlar.

 

També és cert que per buscar un punt d’objectivitat tenim la Declaració Universal dels Drets Humans. I aprofitant que el llibre també en parla, hem treballat amb cadascú dels articles que el formen.

D’aquesta manera els participants han escollit, a l’atzar, un dels articles i n’han creat un cartell per tal de donar-lo a conèixer.

 

 

 

 

Així ha sigut com hem passat una tarda fantàstica!!

 

 

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Club de Lectura Aleví: Amy i la biblioteca secreta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *