Arranquem el curs amb la primera lectura del Club de Lectura Aleví: Madame Esvelt de Carles Sala i Vila.
El curs passat vam tenir l’oportunitat de llegir el llibre del Capità Lluc del mateix autor i, com ens va agradar tant, aquest mes hem escollit una altra de les seves magnífiques històries. Aquesta vegada, però, la temàtica ha estat força diferent: Madame Esvelt tracta sobre la importància de trencar amb els estereotips de bellesa, i ho fa amb un toc d’humor i uns personatges molt divertits, destacant el de la dolenta de la història que dona nom al títol del llibre.


Madame Esvelt és una dissenyadora de moda que teixeix un pla maligne per aconseguir aprimar a tots els infants d’un poble per tal que encaixin al seu cinturó daurat que els permetrà assolir l’èxit professional.
Els participants del nostre club han manifestat opinions força dividides respecte a la següent reflexió: Creieu que tenir una bona aparença és important per aconseguir èxit professional i personal a la vida? I vosaltres, que en penseu?


I és que a partir d’aquesta lectura, hem pogut reflexionar sobre diferents aspectes com l’ideal de bellesa, els estereotips, l’autoestima, l’aparença, etc. Per fer-ho, hem mirat diferents tipus de revistes per tal d’analitzar la varietat de cossos i persones que podem trobar als mitjans de comunicació i com aquest fet pot influir en la societat. Hem observat que, principalment, trobem persones esveltes, fortes i atractives a les revistes de moda, d’esports o de salut, però que, si es tracten de revistes que parlen d’altres temes, podem trobar-hi persones de diferents tipus. Hem arribat a la conclusió que tothom és diferent i que caldria reflectir aquesta diversitat en els mitjans de comunicació, sobretot en les revistes que poden influir més en les persones, com les de moda o salut.

A partir d’aquestes reflexions hem fet un debat on la meitat del grup havia de defensar l’ideal de bellesa perfecte que ens mostren els mitjans de comunicació, mentre que l’altre grup havia d’argumentar la defensa de la diversitat.
Han sortit arguments interessants respecte a les dues posicions, com per exemple, d’una banda, que les persones han d’estar primes o fortes per tenir salut i per ser un model a seguir per tothom o, d’altra banda, que totes les persones som diferents i tothom té dret a ser representat a la televisió o les revistes.
Tot i que, ha estat difícil poder defensar una diferent a la de cadascú, han fet una molt bona feina i hem pogut parlar de les nostres inquietuds al voltant d’aquest temes.

Finalment, hem estrenat el sistema de valoración de les lectures que farem durant aquest curs. Mireu quins emojis han posat els nostres lectos per a Madame Esvelt.

 

Fins la pròxima trobada!

Segueix-nos a:
Segueix-nos
Segueix-nos
Segueix-nos
Visit Us
Follow Me
Segueix-nos
Segueix-nos
Club de Lectura Aleví. Octubre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *